NJEMAČKA POLICIJA ZAUSTAVILA BOSANCA: Vozio je pijan pa su mu naplatili kaznu i oduzeli ključeve, a onda ih je šokirao par sati kasnije

04.02.2020. 21:36:00

Državljanin BiH, kojeg su njemački policajci zaustavili na autocesti blizu granice s Austrijom, imao je skoro jedan promil alkohola u krvi pa su mu na licu mjesta naplatili kaznu i oduzeli ključeve. No, njega to nije omelo…

Ove subote u noći, oko 22.40 sati, njemačka policija na autoputu A-8 kod Siegsdorfa u Bavarskoj zaustavila je 32-godišnjeg vozača VW Passata slovenskih registracijskih oznaka. Za upravljačem je bio 32-godišnji državljanin BiH, inače zaposlen u Austriji kao klesar, koji je krenuo put BiH.

Budući da je intenzivno mirisao na alkohol, policajci su vozača podvrgnuli alkotestu. Pokazalo se da je imao skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio posljedicom rođendanske zabave na kojoj je bio noć ranije, piše sarajevsko Oslobođenje.

Dvaput kažnjen u jednoj noći

Njemački policajci nisu iskazali razumijevanje za njegovo objašnjenje te su “veselom” Bosancu na licu mjesta naplatili kaznu u iznosu od 500 eura te mu izrekli kaznu jednomjesečne zabrane vožnje u Njemačkoj. Usto su mu zabranili nastavak vožnje te mu oduzeli ključeve automobila.

Međutim, isti prometni policajci ostali su zaprepašteni kada su dva sata kasnije, iza ponoći, na čvoru auto-puta kod Siegsdorfa na cesti ponovno uočili automobil državljanina BiH kojemu su prije toga oduzeli ključeve. On je, naime, uzeo rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH! Ponovno su ga zaustavili, a budući da je i dalje bio pod utjecajem alkohola, naplatili su mu novu kaznu u iznosu od 1000 eura. Očekuje ga i zabrana vožnje u trajanju od četiri mjeseca.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.