Nova šamarčina za hrvatsku košarku; Njemačka je u infarktnoj završnici pobijedila Hrvatsku

03.07.2021. 20:25:00

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez izgleda za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za plasman na OI, kojem je domaćin Split, izgubila od Njemačke 86:76. Hrvatskoj nije pomogla niti fantastična predstava Bojana Bogdanovića koji je zabio čak 38 koševa...

Nakon uvjerljivog poraza od Brazila i teško izborene pobjede protiv Tunisa, Hrvatska protiv Njemačke nije imala pravo na još jedan pogrešan korak. Samo je pobjeda ostavljala nadu za plasman na OI, dok je poraz značio i kraj. Na koncu su izabranici Veljka Mršića izgubili s 10 razlike, premda su osam minuta prije kraja imali 10 koševa viška.

Njemačka je bolje ušla u susret i nakon šest minuta igre gosti su vodili 15:9. Hrvatska se mučila, no u završnici četvrtine je na krilima Bojana Bogdanovića okrenula rezultat i stigla do +5 (22:17), da bi četvrtina završila 23:19.

Nažalost, na otvaranju druge četvrtine Njemačka se serijom 12:3 vratila u vodstvo (31:26), a vrlo brzo stigla i do velikih devet razlike (37:28). U prve četiri i pol minute nastavka njemački košarkaši su zabili čak 18 koševa.

Hrvatska se ponovo probudila u drugom dijelu četvrtine. Bogdanoviću se priključio Mario Hezonja i s 10 koševa u nizu vratio nas je u igru izjednačivši na 43:43. U posljednjem napadu Bogdanović je položio za novo vodstvo Hrvatske (45:43) i ludnicu na tribinama Spaladium Arene u kojoj je bilo više od 3000 navijača. Čak je i Torcida došla podržati naše košarkaše. No, uzalud...

U tvrdoj i čvrstoj trećoj četvrtini s malo koševa, Hrvatska je došla do svoje najveće prednosti u susretu, osam razlike (60:52). Njemačka je do kraja ovog perioda uspjela smanjiti zaostatak za jedan koš, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo s rezultatom 63:56.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Žurić/Hina / Foto: Ivo Čagalj

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.