Novaković o prijavama protv niza dužnosnika: Dosta je širok krug, moramo vidjeti u kojem ćemo pravcu krenuti. A klub? To je izvan naše ingerencije

02.10.2020. 20:11:00

Na meti predsjednika Zorana Milanovića posebno je GONG koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog boravka u Klubu Dragana Kovačevića. Uz njega su prijavili i načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara, dok su za suca Turudića pak zatražili očitovanje o kršenju etičkog kodeksa. Predsjednik je prijavu nazvao jadnom, dok premijer poručuje - navikao sam se na profesionalne prijavljivače

Na pitanje što mogu s ovim predmetom, predsjednca Povjerenstva za odlučivanje o sukobu intersa Nataša Novaković za RTL kaže:

"Teško je reći, dosta je širok krug dužnosnika, moramo vidjeti u kojem ćemo pravcu krenuti. Teško mogu išta konkretnije reći i vidjeti što uopće može doći. Činjenica je da do nekih podataka sigurno nećemo doći", istaknula je.

Dodala je da još uvijek nisu tražili dokumentaciju:

"To će biti sljedeći koraci. Otvorili smo i predmet protiv Kovačevića", kaže.

Na pitanje je li moguće ući u trag Klubu i tome što se tamo događalo, Novaković kaže:

"Što se tiče Povjerenstva, teško je da možemo istraživati što se tamo događalo. Ono što se tiče dužnosnika kao takvih, povezane uz Kovačevića i Janafa, to ćemo svakako istraživati. Klub je izvan naše ingerencije", istaknula je.

O prijavi GONG-a kaže:

"Što se tiče ugostiteljskog objekta, to bi teško mogla staviti pod neki članak našeg zakona. Nedopušteni darovi su, pak, nešto što bi moglo biti zanimljivo, ali teško ustvrditi", kazala je na kraju šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Izvor: tportal.hr/Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.