Nove snimke pokazale objekt dug 16m: 'I dalje imamo nade'

13.10.2019. 23:15:00

Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila je tu informaciju francuskim vlastima. One će detaljno će analizirati sve što sateliti zabilježe

Držimo se, mora se, hoćeš-nećeš. Imamo još nade da će naći Dina živog, velike nade, rekla nam je Natalija Miškić, majka kapetana Dina Miškića, nestalog u Atlantiku 26. rujna.

Ona nikad nije prestala osjećati da joj je sin živ. U to mnogi vjeruju. Prijatelji kapetana skupili su se na žalu i poslali mu putem društvenih mreža kratku videoporuku “Dino vrati se”. Prijatelj Dražen Radman mu je skladao pjesmu. Jedan od stihova kaže: “Dok molimo, grop u grlu stišće, Jer znamo ne vrate se uvik svi, Al’ nekako sve u nama viče, Da’će Bog da ćeš doma, da si živ”, objavio je Dinov prijatelj, ne zaboravljajući u pjesmi da su s našim pomorcem nestala još šestorica mornara u olujnom oceanu po kojem je bjesnio uragan.

Nadu nakon koje je uslijedila još jača bol, podigle su lažne vijesti koje su se, vjerujemo, pojavile iz najbolje ali nepromišljene namjere. Objavljeno je da je splav pronašao turski brod, no pokazala se lažnom. Nakon toga u Facebook grupi Bourbon Rhode rescue ne može se više objavljivati ako niste administrator.

- Jeste li se ikad osjećali kao na vlaku smrti u zabavnom parku, gore dolje, gore dolje? Zahvaljujući nemarnom postu i komentarima koji su uzrokovali euforijom koja je rezultirala velikim razočaranjem i tugom, više se neće moći pisati postovi ili komentari u ovoj grupi (samo admini) - stoji u grupi koju potpisuje Maja Šulje.

- Moramo ih naći. Ne smijemo stati - zaključuju u postu grupe. Potraga za nestalim pomorcima aktivno je prestala. Sad su samo naložili brodovima koji tuda prolaze moraju pozorno motriti ocean. A iz Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA). 

Nove satelitske snimke 

- Nastavljamo sa satelitskim motrenjem, ali slike jučer i prekjučer nisu na žalost ništa pokazale - kaže nam Maja Markovčić Kostelac. Za Dnevnik HRT-a u nedjelju navečer.

Na najnovijim satelitski snimkama uočen je objekt duljine 16 metara, no te dimenzije ne odgovaraju veličini splavi. Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila je tu informaciju francuskim vlastima. One će detaljno će analizirati sve što sateliti zabilježe, javlja HRT

Izvor: 24sata

Izvorni autor: Rozeta Bogeljić, Tina Ozmec-Ban

Autor: