NOVI POKUŠAJ UBOJSTVA U ROMSKOM NASELJU PIŠKOROVEC

22.04.2020. 16:46:00

Nastavlja se krvavi niz ubojstava u pokušaju i ubojstava u romskom naselju Piškorovec u Međimurju.

Mladić star 19 godina nožem je nasrnuo na muškarca (31) i nanio mu teške tjelesne ozlijede.

Pokušaj ubojstva dogodio se jučer, 21. travnja, oko 19.30 sati.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem ustanovljeno je da su se dvojica muškaraca fizički sukobila, tijekom čega je mlađi od njih starijeg muškarca ubo nožem.

Teško ozlijeđeni tridesetjednogodišnjak za život se bori u Općoj bolnici Čakovec, a njegov je napadač zadržan u pritvoru.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Krvavi je ovo nastavak pokušaja ubojstava i ubojstava u romskom naselju Piškorovec, jednome od najproblematičnijih takvih naselja od njih sedam u Međimurju.

Početkom godine Hrvatsku je zapanjilo ubojstvo majke desetero djece, Violete B. (37) kojoj je nožem presudio suprug Bojan. Razlog svađe koja je završila ubojstvom, bilo je navodno seksualno zlostavljanje njihove maloljetne kćeri.

Nožem ju je napao i pet mjeseci ranije, ali žena je taj napad preživjela, no ovaj je bio koban.

Prije tri je godine, 2017.,u Piškorovcu ubijena žena 60) koja je u naselje dolazila prodavati povrće. Nju je hicima iz pištolja ubio 27-ogodišnjak.

Nakon ubojstva Violete B. međimurske su vlasti digle javnost na noge apelima za poduzimanje mjera kojima bi se spriječio krvavi niz ubojstava vezanih uz romsku populaciju.

Donijeto je tada sedam mjera na nacionalnoj razini, između kojih su prijave i kazne zbog nenamjenskog trošenja socijalne pomoći. Pao je tada prijedlog da oni za koje se utvrdi da su novac dobiven od države trošili na alkohol, kocku ili drogu…, socijalnu pomoć ubuduće dobivati u naturi, nepopularnim vaučerima.a kod takvih u danima primanja pomoći uobičajeno dolazi do eskalacije sukoba. Zbog toga će se u lanac uključiti policija na osnovu svojih intervencija u vrijeme primanja naknade. socijalnu pomoć ubuduće dobivati u naturi, nepopularnim vaučerima.

Župan Matija Posavec tada je izjavio.

– Sustav je zatvarao oči pred problemom, bio je trom i nezainteresiran, iskorištavao pripadnike romske nacionalne manjine za svoje političke potrebe. Posljedica su tragične i krvave – oštar je bio župan Matija Posavec nakon ubojstva Violete. B.

Na takvu ga je izjavu ponukala i činjenica da je niti 12 sati nakon njezinog ubojstva, u 10 kilometara udaljenom Dekanovcu u obiteljskoj kući pronađena ubijena žena stara 77 godina.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.