Novi potres u Zagrebu: Blizu Markuševca bio je epicentar

20.05.2020. 22:36:00

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano

Šire zagrebačko područje u srijedu navečer potresao je slab potres magnitude 2.0 prema Richteru, čiji je epicentar bio nedaleko od naselja Markuševec.

U srijedu u 20 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba na svojim mrežnim stranicama.

Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine travnja je zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3.

Izvor: 24sata/ Foto: EMSC

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.