Novi val nasilja: Krijumčari migranata sve brutalniji u ulasku u zemlju

23.02.2024. 15:32:00

Dramatična snimka koja je nedavno procurila pokazuje kako se krijumčar migranata iz Moldavije brutalno sukobio s policajcima na ulicama Zagreba. Incident, koji se dogodio u siječnju ove godine u zagrebačkoj Kustošiji, označava porast nasilja i agresivnosti među krijumčarima migranata koji ulaze u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, prenosi Dnevno.hr

Na snimci s nadzorne kamere vidi se kako je krijumčar, vozeći kombi u kojem je prevozio 32 migranta, opasno jurio gradom, ignorirajući sve policijske znakove za zaustavljanje. Kada su policajci pokušali intervenirati, krijumčar nije oklijevao nasrnuti na njih svojim vozilom, ostavljajući ih jedva izvan dosega prije nego što je kombinacijom izazvao incident.

Dramatičnu snimku možete pogledati  OVDJE .

Ovaj slučaj nije izoliran. Incidenti poput ovog postaju sve učestaliji, a krijumčari često voze pod utjecajem alkohola ili droge, ne prezajući ni pred čim. Njihova vozila često se čuvaju na tajnim lokacijama, uključujući i vozila koja su neregistrirana ili neispravna, te ona koja su u vlasništvu rent-a-car agencija. Pronalaženje vlasnika tih vozila predstavlja izazov za policiju, s obzirom na to da krijumčari koriste različite taktike kako bi izbjegli otkrivanje.

"Uvijek nastojimo biti korak ispred krijumčara, organizatora. Većinu uhvatimo kroz koji dan tako da je poruka krijumčarima da se zločin ne isplati", ističe voditelj Službe kriminalističke policije PU karlovačke Romano Benković. Policija se suočava s izazovom hvatanja krijumčara koji sve češće posežu za agresivnim metodama, ali istovremeno radi na pronalaženju inovativnih strategija kako bi suzbila ilegalne prelaske i zaštitila sigurnost svojih službenika i građana.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.