Novinarka koja je bila u Izjumu: Ovo je gore od ičega što možete zamisliti

18.09.2022. 08:48:00

Emmanuelle Chaze, dopisnica i reporterka koja radi za Deutsche Welle i France24, na Twitteru je objavila potresan izvještaj iz oslobođenog Izjuma, u kojem je nakon povlačenja ruskih snaga pronađena masovna grobnica u kojoj se, tvrde Ukrajinci, nalazi 440 tijela.

“Upravo sam se vratila s mjesta masovne grobnice u Izjumu. Ovo je gore od ičega što možete zamisliti. Mogu potvrditi da je barem dio ljudi koji je tamo nedavno pokopan mučen. Umrli su nasilnom smrću”, napisala je na Twitteru.

???????? I am just back from the mass graves site in Izium.

It is worse than anything you can imagine.

I can confirm that at least part of the people recently buried there were tortured and had violent deaths. pic.twitter.com/Du4uTgoGzP

— Emmanuelle Chaze (@EmmanuelleChaze) September 17, 2022

Navodi kako su u grobnici nađena tijela 17 ukrajinskih vojnika, pa dodaje da su tijela odvezena na autopsiju. “Miris raspadanja ljudskih tijela je ostao”, objavila je.

Chaze opisuje i ostatke tijela muškarca od oko 18 godina. “Ruke su mu bile vezane iza leđa. Dobio je nasilan udarac u glavu oštrim predmetom. Mošnje su mu zgnječene, a unutrašnjost bedara također pokazuje znakove mučenja”, napisala je.

Objavila je i fotografiju vatrogasaca koji su prvi zaduženi za ekshumaciju tijela. “Jedan mi je rekao da će cijela njegova postrojba nakon ovog trebati psihološku pomoć”, napisala je.

“Kad sam htjela razgovarati s djelatnikom ureda tužitelja, oboje smo imali suze u očima. Gledali smo jedno u drugo u tišini, u stanju potpunog šoka”, navodi Chaze, prenosi Index.

Izvor: n1/ Foto: REUTERS

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.