Novo prizemljenje Hajduka: Lokomotiva pobjednički kroz Split

05.03.2023. 18:30:00

U susretu 24. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je u sjajnom dvoboju na Poljudu pred 13.500 gledatelja pobijedila Hajduk sa 4-3.

Bila je to fantastična utakmica sa sedam golova i nizom prilika na obje strane. Lokomotiva je povela 2-0, domaćin je uspio izjednačiti, a potom smo u “ludoj” završnici vidjeli još tri gola za pobjedu “lokosa”.

Lokomotiva je povela u 12. minuti u prvom pravom naletu. Sjajan posao odradio je Branimir Cipetić po desnoj strani, ubacivši pred vrata do Vladana Bubanje koji je poslao loptu pored Ivana Lučića.

U 28. minuti stigao je novi udar za navijače Hajduka. Obrana splitskog kluba je “zaspala”, Ibrahim Aliyu se probio po lijevoj strani, a potom u sredini uposlio Luku Stojkovića koji je pogodio za 2-0 “lokosa” niti nakon pola sata igre na Poljudu.

Novi šok je uslijedio u 37. minuti, Silvio Goričan je nakon ubačaja s desne strane postigao i treći gol za goste, međutim sudac Patrik Kolarić je nakon pregleda VAR snimke dosudio zaleđe.

Samo tri minute kasnije Hajduk se vratio u život. Agustin Anello je na korner zastavici sjajno prošao Cipetića, ubacio pred vrata gdje se najbolje snašao Jan Mlakar smanjivši na 2-1.

Do kraja poluvremena Lokomotiva je imala još jednu sjajnu priliku. Awaziem je pred svojim golom promašio loptu, Aliyu se dobro zagradio, izašao ispred Lučića i pucao, ali je Hajdukov vratar sjajno reagirao.

Hajdukov trener Ivan Leko je u poluvremenu napravio dvije zamjene, izašli su Marco Fossati i Anello, a ušli Yassine Benrahou i Emir Sahiti i domaćin je zaigrao daleko bolje.

Splićani su uspjeli izjednačiti u 66. minuti, Mateo Marić je u kaznenom prostoru oborio Marka Livaju, a najbolji igrač Hajduka je sigurno zabio s bijele točke za 2-2. U 71. minuti Hajduk je mogao okrenuti rezultat, Livaja je promiješao zagrebačku obranu i pucao s desetak metara, no udarac mu je blokirao suigrač Nikola Kalinić.

I kada se već činilo kako bi Hajduk mogao do preokreta, Lokomotiva je zabila i treći gol. Nikola Čavlina je ispucao loptu, Sandro Kulenović je prebacio glavom do mladog Luke Vuškovića koji je promašio loptu i tako gurnuo Aliyju u sjajnu priliku. Napadač Lokomotive je izašao sam ispred Lučića i zabio.

Samo četiri minute kasnije vidjeli smo sličnu akciju. Ponovo je Čavlina ispucao loptu, Kulenović je još jednom bio najviši u skoku prebacivši loptu do Aliyju koji je pobjegao splitskoj obrani i zabio za velikih 4-2.

Tračak nade Hajduku donio je Benrahou u 89. minuti smanjivši na 3-4, no za novi povratak više nije bilo niti snage niti vremena.

Kasnije se još sastaju Dinamo i Osijek.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 55 bodova, Hajduk je ostao na 44, dok je Osijek treći sa 35 bodova.

Lokomotiva je osma sa 28 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Šibenik sa 20, i Gorica sa 13 bodova.

Izvor: sportklub.hr/Foto:HNK Hajduk Solit

Izvorni autor: Sport Klub

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.