Obilježena 32. obljetnica oslobođenja Miljevaca: Sjećanje na hrabre branitelje

22.06.2024. 08:21:00

U selu Drinovci obilježena je 32. obljetnica oslobođenja Miljevaca, jedne od prvih velikih i značajnih akcija tijekom Domovinskog rata. Pripadnici 4. bojne 113. brigade, 3. bojne 142. brigade, te policije i Vojne policije uspjeli su u jednom danu osloboditi više od 108 četvornih kilometara.

Ova odlučna i hrabra akcija, pripremana mjesecima, rezultirala je oslobođenjem sedam miljevačkih sela. Nažalost, u borbama je život za domovinu dalo osam branitelja, kojima su u čast položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju.

"Osjećam se ponosno i ujedno i tužno jer sam izgubila brata mladoga, 26 godina. Svake godine dolazim tu na obljetnicu," rekla je Ivka Žulj, sestra poginulog branitelja.

"Bilo je jako teško, izazovno. Međutim, ona odlučnost koju smo mi tada imali i volja i hrabrost, a i snaga, mogu reći jer se radi o pričuvi, o ljudima koji nikad nisu bili vojnici, bili su samo pričuva. Možda ni to, bili su puni snage, s puno samopouzdanja i želje i volje da se dođe na taj plato. Akcija je trajala manje od 24 sata," prisjetio se zapovjednik akcije, brigadir Kruno Mazalin.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto: HTV / HRT

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.