Obilježena 33. obljetnica IX. bojne HOS-a 'Rafael vitez Boban' u Splitu: Počast hrabrim borcima

10.04.2024. 16:55:00

U Splitu je obilježena 33. godišnjica osnutka bojne HOS-a na kojoj su bili i Marko Skejo, Željko Glasnović...

Ispred spomenika IX. bojni HOS-a "Rafael vitez Boban" u Splitu održano je svečano polaganje vijenaca i prigodan program povodom obilježavanja 33. obljetnice njezinog osnutka.

Na događaju su se okupili brojni istaknuti pojedinci među kojima su bili Marko Skejo, ratni zapovjednik i predsjednik Udruge bojne HOS-a, Željko Glasnović, general i bivši saborski zastupnik, te Marko Miljanić, ratni zapovjednik Škabrnje.

Sudionici su izrazili poštovanje i zahvalnost prema njihovoj hrabrosti i žrtvi koju su podnijeli tijekom Domovinskog rata. Također, istaknuli su važnost očuvanja uspomene na njihovu borbu i doprinos u stvaranju suverene i slobodne Hrvatske.

Uz to, prisutni su se složili u nastojanjima da se njihov doprinos i uloga IX. bojne HOS-a u obrani domovine prepoznaju i cijene na odgovarajući način u društvu i službenim institucijama.

Izvor: PDN

Izvorni autor: PDN/Foto:Facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.