Obilježena prva godišnjica smrti skupnika Josipa Briškog

24.07.2020. 11:41:00

Prva godišnjica smrti skupnika Josipa Briškog, pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu koji je umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, obilježena je u petak ujutro polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovu grobu na groblju Markovo polje u Sesvetama.

Uz članove obitelji Briški i prijatelje, vijence su položila izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem, priopćeno je jutros iz MORH-a.

Počast preminulom hrvatskom vojniku, uz izaslanstvo Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, odao je i bivši ministar obrane Damir Krstičević. Svetu misu zadušnicu koja je održana u kapelici „Sv. Ivana Pavla II“ predvodio je velečasni Slavko Rajić.

Također, počast preminulom kolegi odat će i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje te misom zadušnicom u vojarni u Delnicama.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Od listopada 2019. godine Središte za međunarodne vojne operacije nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški“. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:MORH / J. Kopi

Autor: