OD JESENI U ŠOPING SAMO S COVID-POTVRDOM, no evo tko će biti izuzet!

05.07.2021. 17:06:00

Već neko vrijeme priča se da bismo uskoro u trgovačke centre mogli samo s covid potvrdama, a 24sata piše da bi nova mjera vezana uz covid potvrde mogla stupiti na snagu od jeseni, kada se očekuje četvrti val uzrokovan širenjem delta varijante virusa.

Izvori bliski Stožeru kažu da ta mjera ne bi trebala obuhvatiti djecu, odnosno maloljetnike.

Sve je još u promišljanju, ali u radnoj verziji, prema kojoj bi covid potvrde odnosno negativni testovi bili uvjet za ulazak, nisu samo šoping centri.

“Nismo selektivno gledali samo prema šoping centrima. Kao radna verzija stoji niz drugih opcija”, kažu upućeni.

Ako mjera stupi na snagu, u šoping centrima recimo više ne bi bilo ograničenja broja posjetitelja odnosno kupaca niti bi oni morali nositi maske. Mladi su najčešći posjetitelji šoping centara, u kojima se tijekom jeseni i zime i druže, a zasad ih je cijepljen jako mali broj.

Prema podacima Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC), u Hrvatskoj je barem jednu dozu cjepiva primilo oko 17 posto mladih od 18-24 godine, a s dvije ih je doze cijepljeno manje od osam posto.

Digitalnu zelenu potvrdu moći će dobiti tri kategorije osoba. Radi se o osobama koje su primile obje doze cjepiva, osobama koje su preboljele koronavirus u posljednjih šest mjeseci i osobama koje imaju negativan test ne stariji od 48 sati. Isprave će hrvatski građani dobivati u Hrvatskoj, a turisti u svojim zemljama.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: Arena centar

Izvorni autor: 24sata/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.