Odana počast preminulim hrvatskim braniteljima Davoru Bregoviću i Borisu Ribiću

22.02.2020. 15:11:00

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, a u suradnji i s obiteljima Bregović i Ribić, na ivanečkom je Gradskom groblju u subotu održan komemorativni skup na kojem se u povodu 7. obljetnice smrti odala počast preminulom hrvatskom branitelju Davoru Bregoviću - Brcu, te nedavno preminulom Borisu Ribiću.

Uz obitelj, prijatelje i kolege iz HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, čiji je Davor bio dugogodišnji član i tajnik u dva mandata, počast su mu na njegovom posljednjem počivalištu odali i kolege iz DVD – a Ivanec, gdje je također bio aktivan dulje razdoblje. Davor Bregović ratni je pripadnik 2. Ivanečke bojne 104. Brigade HV, preminuo je 22. veljače 2013. godine, a Sveta misa za pokoj njegove duše po nakani obitelji bit će služena u četvrtak, 27. veljače u 18 sati u župnoj crkvi u Ivancu.

Počast je, u nazočnosti supruge Jasne i kćerke Antonije, odana i nedavno preminulom Borisu Ribiću, bratu poginulog hrvatskog branitelja, Romana Ribića, pripadnika 7. Gbr Puma. Boris je, po svojoj želji za života, sahranjen u krugu najuže obitelji, posljednje počivalište dijeli s bratom, a slijedom dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje, ivanečke su ga se braniteljske udruge ovom prigodom prisjetile s punim pijetetom.

S obzirom na to da je Sabor ivanečkog Ogranka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata donio odluku kako će 22. veljača obilježavati kao spomendan na sve hrvatske branitelje preminule nakon Domovinskog rata i preminule članove obitelji hrvatskih branitelja, njima se
počast odala kod centralnog križa na ivanečkom groblju.

Također, na posljednim počivalištima poklonilo se i žrtvama Ivana Severa Nine i Željka Putara-Grdaka, poginulim hrvatskim braniteljima sahranjenim na ivanečkom groblju.

U svom je obraćanju, u ime organizatora, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, biranim riječima govorio o Davoru Bregoviću Brcu, Romanu i Borisu Ribiću, istaknuvši kako su to bili iskreni ljudi, s kojima je bilo ugodno surađivati.

Prilikom odavanja počasti hrvatskim braniteljima i članovima obitelji hrvatskih branitelja preminulim nakon Domovinskog rata, Cikač je naveo tužan podatak kako dnevno umire desetak hrvatskih branitelja, najviše njih u dobi oko 50 godina, što je jasan dokaz da su razlozi smrti vezani uz sudjelovanje u obrani i oslobađanju Hrvatske.

Naveo je i kako je ovo prigoda prisjetiti se brojnih čalnova obitelji hrvatskih branitelja preminulih nakon Domovinskog rata kojima sigurno nije bilo lako u vremenima kada su njihovi najbliži bili na ratištima, a posebno onima koji su pretrpjeli najteže gubitke - pogibije svojih dragih.

Na kraju komemoracije svima su se na dolasku zahvalili i Davorov brat Miljenko, te Antonija,Borisova kćerka i Romanova nećakinja.

Izvor: mšm/Direktno.hr/Foto:Marijan Friščić

Autor: