Oglasilo se ukrajinsko ministarstvo obrane

17.02.2022. 15:55:00

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je priopćenje u kojemu piše da su ruske snage danas do 11 sati čak 29 puta prekršile primirje. Od toga su 27 puta koristili oružje koje je zabranjeno sporazumima iz Minska.

priopćenju piše kako su ruske snage pucale na naselje pri čemu je oštećena zgrada vrtića u kojemu su u tom trenutku bila djeca. Dodaje se i da je oštećena komunalna infrastruktura i da je polovica naselja ostala bez struje. Djeca i zaposlenici vrtića su odmah evakuirani, a troje zaposlenika je ozlijeđeno, piše u priopćenju.

Ranjen je i jedan vojnik i dvoje civila, kaže ukrajinsko ministarstvo, ali ne precizira se gdje se to dogodilo.

Dodaje se i da “neprijatelj nastavlja koristiti propagandu za vođenje informacijskog rata kako bi optužio ukrajinske snage za granatiranje civilnog stanovništva prikrivajući na taj način vlastite podmukle akcije”.

Ukrajinske snage su, stoji u priopćenju ministarstva, uzrvatile vatru, ali bez upotrebe oružja zabranjenog sporazumima iz Minska.

Izvor: n1/ Foto: REUTERS

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.