Oglasio se Penava: ‘Sve opcije su nam otvorene, to će tako biti dok se nešto ne potpiše’

06.05.2024. 14:31:00

Pregovore oko većine s HDZ-om komentirao je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta. Na početku je rekao kako “ne očekuje da će se u utorak lomiti stvari”.

Istaknuo je da su sve opcije još uvijek otvorene, prenosi 7dnevno.

“Razgovaramo sa svima, sve opcije su nam otvorene, to će tako biti dok se nešto ne potpiše. Realno je reći da vodimo razgovor s HDZ-om i napravili smo određene pomake ka naprijed i realizaciji dogovora oko određene većine. Međutim, to još nije zapisano ni dogovoreno do kraja tako da su sve opcije na stolu, naravno da se izgledi za određene opcije smanjuju ili povećavaju”, naglasio je Penava.

‘Prvu prepreku smo na neki način premostili’

Govorio je o tome kako su neki ishodi sama više ili manje vjerojatni.

“Sutra nakon sastanka ćemo možda moći otići korak naprijed u izjavama, ali ne očekujem da će sutra biti kraj jer puno je stvari na stolu”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na uvjet DP-a oko SDSS-a.

“Onu prvu prepreku smo na neki način premostili, tu govorim o SDSS-u ‘ajmo reći da je ta stvar pri kraju”, zaključio je Penava.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:arhiva PDN

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.