Oglasio se Vuco: 'Ja jedini mogu parirati Kerumu, imam viziju kako Split treba izgledati'

07.02.2021. 18:10:00

Kaže kako zbog pandemije i izostanaka koncerata sada ima vremena te će mu stranka biti na prvom mjestu, prenosi Večernji.hr

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak boravio je u nedjelju u Splitu gdje je izabrano novo vodstvo ogranka te stranke. Beljak je na Facebook profilu ponosno objavio kako je za novog predsjednika na unutarstranačkim izborima izabran popularni pjevač i estradni zabavljač Siniša Vuco.

U razgovoru s Vucom doznali smo koji su bili njegovi motivi za politički angažman ali i hoće li se kandidirati za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

"Ja sam svoj cijeli život HSS-ovac. To je stranka starija od stotinu godina, s ogromnim političkim kapitalom i neizmjernom povijesnom važnošću. Stjepan Radić za mene je bio i ostao jedan od najvećih Hrvata ikad rođenih. Osim toga, Krešo Beljak je veseljak kao i ja. Obojica smo impulzivni i energični, a to mi se sviđa, a mislim i da smo pošteni", kazao je Vuco za Večernji list.

Kaže kako zbog pandemije i izostanaka koncerata sada ima vremena te će mu stranka biti na prvom mjestu.

"Naš je cilj vratiti HSS-u u Splitu i Dalmaciji na mjesto koje zaslužuje. To nije samo stranka zagrebačkog prstena već cijele Hrvatske. Moj zadatak je da konsolidiram stranku, privučem članstvo i osiguram infrastrukturu, a zatim ćemo vidjeti kako ćemo izaći na lokalne izbore - samostalno ili u koaliciji sa srodnim strankama", kaže Vuco koji nam kaže isto što i Beljak - da se o lokalnim izborima priča i da je za kandidata za splitskog gradonačelnika u igri upravo Vuco ali da detalji još nisu dogovoreni.

"Još analiziramo teren i prikupljamo rezultate anketa. Program već imamo, ali s njim još nećemo izlaziti u javnost dok stranka ne odluči tko će biti kandidat".

Upitali smo ga kako komentira nikad veću gužvu na splitskoj sceni. Tu su za sada Željko Kerum, Tomislav Mamić Tommy, Vice Mihanović (HDZ), Ivica Puljak (Centar), Zdeslav Benzon (HSLS), te nezavisni kandidati Branka Ramljak i Bojan Ivošević.

"Još nam samo nedostaje da se u utrku priključe vlasnici Ribole i Studenca (veliki dalmatinski trgovački lanci op.a.)", kazao je Vuco misleći na Keruma i Mamića pa nastavio:

"Ja sam jedini koji može parirati Kerumu. Obojica smo iz naroda, ljudi nas vole, volimo zabavu, hranu i piće. Ako budem kandidat za gradonačelnika jedva čekam sučeljavanje. To će biti gledanije od debate između Trumpa i Bidena", našalio se pjevač dodavši kako u politici ima isključivo plemenite i poštene namjere.

"Split treba biti centar Mediterana, ja sam osiguran, ali želim svojom energijom mijenjati grad na bolje. Ne samo grad već i cijelo područje otoka, priobalja i zaleđa koja gravitiraju Splitu. Uskoro će svi znati više detalja", poručio je Vuco za Večernji list.

Razgovarali smo i s Krešom Beljakom te ga upitali kojom političkom analogijom je Siniša Vuco postao visokorangirani član HSS-a.

"Vjerujem da je gospodin Siniša Vuco pravi čovjek na pravom mjestu. On nam daje vjetar u leđa koji nam je sad potreban", kazao je Krešo Beljak osvrnuvši se i na Vucinu moguću kandidaturu.

"To su sada slatki problemi oko kojih vodimo pregovore i idemo u tom smjeru, ali konačne odluke još nema no znat ćete je uskoro", poručio je Beljak.

Upitali smo šefa HSS-a ima li Vuco šanse na izborima.

"Ne vidim zašto ne bi imao. Po čemu se to Vuco razlikuje od nekih drugih kandidata u Splitu. Narod ga voli, a svoju marljivost i poštenje je više puta dokazao. Vjerujem da ćemo uz Vucu i revitalizirati našu stranku u Splitu", kaže Beljak dodajući kako se ne boji da će ga Vuco iznevjeriti ili odustati od povjerenog mu zadatka pošto smo ga podsjetili da je taj estradni pjevač više puta ulazio u projekte koje nije realizirao do kraja.

"Čujte, nas nijedan novinar 10 godina nije nazvao u vezi HSS-a i Splita. Sada je vijest o Vuci na svim portalima svega nekoliko minuta nakon moje objave na Facebooku. To nešto govori", dodaje Beljak.

Izvor: Večernji.hr/PDN/Foto:Tomislav Miletic/PIXSELL

Izvorni autor: Juraj Filipović/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.