OJ, HRVATSKA MATI, NEMOJ TUGOVATI! Odlazak legende i ponosa domovine: ‘Naš brat je nestao i sada ga možemo dostojno pokopati’

07.09.2021. 20:42:00

Trebao je to biti dan pun slavlja za pripadnike ATJ Lučko, no šok od vijesti koju su dobili, bio je velik.

Specijalci su slavlje 31. rođendana organizirali onako kako najbolje znaju: uz simulaciju talačke krize, pucnjavu, helikoptere i oslobađanje zarobljenih, no zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a, Alen Klabot, za RTL je otkrio tužnu vijest.

“Danas obilježavamo osnutak anititerorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Maria Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati”, rekao je Klabot.

‘Mi smo jedina policija koja je prva krenula stvarati svoju domovinu’

Uz potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, obilježavanju su prisustvovali članovi obitelji poginulih pripadnika, predstavnici Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko ’90 te članovi kolegija ministra i ravnatelja policije.

Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, Mate Bilobrk zahvalio se ministru na kontinuiranom ulaganju u ATJ Lučko te dodao:

“Pratili ste nas kroz sve naše akcije, iz kojih se nikad se nismo vratili kao poraženi. S ogromnim iskustvom, koje smo stekli tijekom Domovinskog rata, prepoznati smo u Europi i svijetu jer smo mi jedina policija koja je prva krenula stvarati svoju domovinu i na tom tragu i danas promoviramo svoju domovinu gdje god jesmo.”

Izvor: dnevnik.hr/Foto: Fah

Izvorni autor: L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.