Oluja za Oluju: Za cijelu zemlju na snazi meteoalarm, što ovom psiho ljetu ne daje neki šarm...

04.08.2020. 09:50:00

U Kninu će uoči 'Oluje' biti oluja koja neće samo tako prohujati. Niti srijeda se u Kninu ne može garantirati kao suha, tako nam svih dosadašnjih meteoroloških grijeha

Na današnji dan prije 25 godina započela je Operacija Oluja. Iako bi na ovu, za hrvatski narod, važnu godišnjicu trebalo sijati sunce, vrijeme će biti opravdavati ime godišnjice. 

U Kninu će uoči 'Oluje' biti oluja koja neće samo tako prohujati. Niti srijeda se u Kninu ne može garantirati kao suha, tako nam svih dosadašnjih meteoroloških grijeha.

I tako već vrapci na grani znaju da su nedavna upozorenja za opasnost od toplinskog vala naprasno zamijenila ona za mjestimične oluje, grmljavinsko nevrijeme i lokalne obilne pljuskove, tuču, pijavice, jugo i buru.

Za cijelu Hrvatski i danas i u srijedu na snazi je meteoalarm, što ljetu ne daje baš neki šarm.

Foto: meteo.hr

Od utorka će nevrijeme zahvatiti cijelu zemlju, samo se nadamo da zbog toga neće opet patiti stanovi u zagrebačkom prizemlju. Bandiću, to je apel da reagiraš na vrijeme i tebi, ako nisu već svi na more tvoji otišli uhljebi.

Kao što smo već napomenuli, čekaju nas grmljavinske oluje, tuča i olujni jugo, što čini ovo mokro ljeto ipak malo predugo. Na obali su moguće i pijavice te pad temperature od koje će vam se nakostriješiti bradavice.

Pa skoro nigdje u Hrvatskoj danas i sutra neće biti suho, a ovo samo naočigled vruće ljeto, u utorak će pokazati da je pravi psiho.

Na istoku poslijepodne temperature do 30, a nešto svježije bit će u središnjoj Hrvatskoj.

Hrvatska danas:

Foto: DHMZ

Na sjeveru Jadrana i u Dalmaciji također nestabilno, čisto da i onih na godišnjem odmoru prokukati kako je ovo ljeto abnormalno.

Hrvatska sutra:

Foto: DHMZ

Sve do četvrtka bit će posvuda vrijeme bezveze i stvarno vam neće trebati za hlađenje lepeze.

Zaista se nadamo da je nećemo gledati apokaliptične scene poplave iz glavnog grada, tužno je više gledati kako nam metropola strada.

Izvor: 24sata/Foto:Pixsell/Meteoalarm

Izvorni autor: Kristina Trupeljak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.