‘ON JE UŠAO OVDJE I NIJE NIKOGA POZDRAVIO!’ O kome, o čemu, Banožić o svom ljutitom rivalu

25.05.2022. 15:55:00

NAKON PREUZIMANJA HELIKOPTERA

Nakon svečanog preuzimanja novih vojnih helikoptera Hrvatske vojske ministar obrane Mario Banožić daje izjavu.  Na preuzimanju su prisustvovali ministar obrane Mario Banožić, kao i predsjednik RH Zoran Milanović.  Banožić je naglasio je da se na ovom projektu radilo više godina te je 2020. godina bila krizna jer se smanjivao budžet.

“Došao sam na pola godine kada je budžet bio skinut više od 530 milijuna kuna, a s 2021. krenuli smo dalje s hangarima”, rekao je ministar, dodavši da su imali jedan manji natječaj, to je bio taj parkirni hangar koji je došao pred kraj priče, ali je tada prvoizabrani postavio uvjetno jamstvenu isplatu što nije bilo u skladu s uvjetima natječaja.

“Drugoizabrani je daleko premašivao procijenjenu vrijednost pa smo morali poništiti natječaj. Paralelno s tim se događa i drugi hangar koji je složenije strukture i ima svoje izazove”, rekao je Banožić, dodavši da očekuje će se hangari završiti šest mjeseci nakon nabave, odnosno da ćemo ih imati do iduće godine.

Na upit je li mu bilo nelagodno biti na istom događaju s predsjednikom Milanoviće, nakon  prepucavanja i uvreda rekao je: “Nemam nikakvu nelagodu jer imam mirnu savjest i radim u skladu sa zakonom, a sve petljanje i laži koje se čuju u njegovom narativu trebaju unositi nemir njemu. On je ušao ovdje i nije pozdravio veliku većinu, to govori o njegovoj kulturi”.

Također jedno od pitanja bilo je hoće li se iseliti iz stana nakon odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a Banožić je jasno poručio: “Naravno da neću. Povjerenstvo je kazalo upravo ono što sam rekao u obrani”.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.