OPASNI KORONA VIRUS I U EUROPI?! Četiri osobe završile u karanteni pod sumnjom da su zaražene

23.01.2020. 18:02:00

Britanski Telegaph u četvrtak poslijepodne javlja da su četiri osobe u Ujedinjenom Kraljevstvu (točnije u Škotskoj) hospitalizirane pod sumnjom da imaju korona virus. Tri osobe nalaze se u Edinburgh, dok je jedna u bolnici u Glasgowu.

Sve osobe za koje se sumnja da su zaražene korona virusom su sletjelu u London u posljednja dva tjedna, a doputovale su iz Wuhana, grada u kojem je virus prvi put identificiran.

Svi hospitalizirani pacijenti imaju simptome gripe i trenutno su u izolaciji. Dosad obavljene pretrage još uvijek nisu otklonile mogućnost da zaraženi pacijenti imaju korona virus.

Otkazana proslava Nove godine

Pekinške vlasti su u međuvremenu otkazale proslavu Nove godine i druge masovne događaje ne bi li se suzbilo širenje novog opasnog korona virusa, objavili su u četvrtak državni mediji.

Od subote će za posjetitelje biti zatvoren i Zabranjeni grad, 600 godina star kompleks u središtu Pekinga u kojem se nalazi bivša carska palača. Nije poznato do kada će biti zatvoren. Masovni događaji koji su otkazani uključuju i tradicionalne hramske sajmove.

Još tri grada u pokrajini Hubei uvela su zabrane putovanja ne bi li se suzbilo širenje virusa koji je identificiran u glavnom gradu te pokrajine Wuhanu.

Huanggang i Ezhou zatvorili su željezničke postaje i suspendirali autobusne linije za udaljene destinacije, a javni prijevoz i veze s drugim gradova prekinuo je i manji grad Chibi.

Izvor: Dnevno.hr

Autor: