OPET VANDALIZIRAN TUĐMANOV SPOMENIK, na Dan antifašističke borbe

23.06.2021. 18:47:00

Zasad nepoznati počinitelji išarali su u utorak poslijepodne spomenik podignut u Zagrebu prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a zagrebačka policija utvrđuje okolnosti toga vandalizma.

Spomenik je išaran crnim i crvenim sprejem.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) potvrdila je Hini da je u utorak oko 15,30 sati primila dojavu da je išaran spomenik podignut dr. Franji Tuđmanu.

Policija je izvijestila da se utvrđuju okolnosti toga čina.

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, rad akademskoga kipara Kuzme Kovačića, postavljen je 10. prosinca 2018., na devetu obljetnicu njegove smrti. na raskrižju Ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice.

Kako je spomenik išaran upravo na Dan antifašističke borbe, za pretpostaviti je da su to uradili fanovi pokojnog jugoslavenskog diktatora Tita, kojeg vide kao antipoda Tuđmanu, iako je potonji također bio antifašistički borac. No zbog borbe za neovisnu Hrvatsku, “antifašisti” ga uglavnom vide kao “neprijatelja” svoje stvari.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH, spomenik dr. Franji Tuđmanu

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.