Organizatorima prosvjeda u Zagrebu ide optužni prijedlog

01.12.2021. 17:36:00

Ti prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda

Dvojica muškaraca (51, 52) organizatori su neprijavljenih prosvjeda na Markovom trgu te okolnim ulicama svakodnevno od 8. do 19. studenoga s početkom oko 17.30 sati, utvrdila je zagrebačka policija kriminalističkim istraživanjem. Jedan od njih, 51-godišnji muškarac, prethodno je prijavljen i za organiziranje neprijavljenog prosvjeda na Trgu bana Jelačića, održanog 20. studenog.

Ti prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda, a organizatori nisu poduzeli mjere osiguranja reda i mira.

Time su ujedno i kršili Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. 

Protiv dvojice muškaraca podnijet će optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1., članka 11. i članka 16. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1., točka 1., 2., 4. istog Zakona.

Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajima se nastavlja.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.