Osijek dogovorio svoj transfer godine! Bjelica kupuje Kristijana Lovrića!

15.02.2022. 10:30:00

Sportski direktor Osijeka i predsjednik Gorice postigli su dogovor kasno u ponedjeljak navečer
 
  

Ne bude li senzacionalnog preokreta, Kristijan Lovrić (26) će ovoga utorka postati novi član Osijeka. Tako će završiti sapunica o njegovom transferu, koja je ponudom Osijeka započela još u prosincu prošle godine, a otegnula se do posljednjeg dana prijelaznog roka u Hrvatskoj, 15. veljače.

 

Dogovor o transferu trener i sportski direktor Osijeka Nenad Bjelica i predsjednik Gorice Nenad Črnko postigli su kasno u ponedjeljak navečer, a u utorak bi trebao biti potpisan četvorogodišnji ugovor po kojem će Lovrić u Osijeku zarađivati 300.000 eura godišnje, odnosno 25.000 eura mjesečno. Igrač je time i više nego zadovoljan, a isto tako i Bjelica jer dobija igrača, koji svojom klasom može biti prevaga u borbi za naslov prvaka.

Neće financijski loše proći ni Gorica, kojoj će pripasti nešto manje od dva milijuna eura odštete, ali i oko 20 posto od sljedećeg Lovrićeva transfera, kao i potencijalni bonusi, koji ovise o plasmanu Osijeka u skupine europskih natjecanja.

Također, kao dio ovog posla, u Goricu iz Osijeka dolazi kongoanski krilni napadač Merveille Valthy Streeker Ndockyt.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Toni Roić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.