Osijek je zakinut u sva tri susreta protiv Hajduka

01.04.2022. 12:18:00

Osijek i Hajduk odigrali su tri susreta ove sezone, a nijedan od njih nije okončan bez sudačkih repova. U glavnim ulogama bili su baš isti oni arbitri koji će važnu ulogu imati i u nedjeljnom derbiju. Zapravo, Osijek je u sve te tri utakmice bio više ili manje oštećen, ali ljude u Sudačkoj komisiji očito ta istina baš nimalo ne zanima kada im je opet pružila povjerenje suditi okršaj tih rivala. Igor Pajač, koji će u nedjelju sjediti u VAR sobi, sudio je prvi i drugi ovosezonski ogled. Ljetos u Splitu Osijek je slavio s 2:1, ali ostalo je sjećanje kako je Pajač progledao Livaji kroz prste nakon vodećeg pogotka Hajduka. Naime, Livaja je s jednim žutim kartonom, nakon što je majstorski zabio Ivušiću, završio na ogradi, za što je jednostavno morao dobiti drugi žuti karton i isključenje. Međutim, Pajač se nije usudio na taj način "pokvariti" slavlje na Poljudu.

 

Dva i pol mjeseca kasnije, u Gradskom vrtu, opet je Pajača dopalo suditi derbi Osijeka i Hajduka. Ovaj put utakmica je završila bez pobjednika 1:1, a arbitar na kojeg su navijači Osijeka posebno alergični opet je imao problema s određivanjem disciplinskih mjera. Prvo je početkom drugog poluvremena mrtav hladan prešao preko jednog vrlo opasnog starta Sahitija nad Bartolecom. Igrač Hajduka otvorenim je đonom pogodio Bartoleca u nogu, ali za to nije dobio ni opomenu. Bartolec je zbog tog starta s terena izbivao gotovo mjesec dana, a Pajaču se u toj situaciji sve činilo bezazlenim. Slične je prijepore izazvalo i "laktarenje" Marka Livaje u 66. minuti. U skoku je pogodio laktom u glavu Danijela Lončara. Bilo je i krvi, pukla je arkada stoperu bijelo-plavih, a Livaja se provukao samo sa žutim kartonom, iako je bilo elemenata za strožiju kaznu. Lončar je kasnije imao golemu "šljivu" pod okom, što je samo dokaz kako kontakt s Livajnim laktom nije uopće bio bezazlen, no Pajač opet to nije doživio na taj način.

 

I konačno, posljednji susret koji su odigrali Osijek i Hajduk ove sezone podignuo je najviše prašine. Opet nije bilo pobjednika, a taj put ni pogodaka. No, mnogo se pričalo o situaciji iz 13. minute, kada Boharu nije priznat pogodak iz kaznenog udarca jer je Joviću iz VAR sobe dojavljeno kako je Mierez ranije utrčao u kazneni prostor prilikom izvođenja. I ne bi ništa bilo sporno da takav potez VAR suca Ante Čuljka nije predstavljao grubo kršenje VAR protokola. VAR soba nije smjela dojaviti Joviću Mierezov raniji ulazak, ali je ipak to učinila, a Jović je sugestiju prihvatio. Još su se gore stvari događale nakon utakmice, jer je Sudačka komisija taj paceraj pokušala zataškati i minorizirati, što dovoljno govori o statusu koji NK Osijek ima u tom tijelu. Zbog svega toga, teško nam je vjerovati u plemenite namjere Jovića i Pajača tijekom nedjeljnog derbija.

Izvor: glas.slavonije.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: D.Keler

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.