Snažan potres uzdrmao Dalmaciju

01.11.2020. 14:35:00

 
Hrvatsku je u nedjelju u 14:15 sati zatresao jak potres od 4,7 po Richteru. Treslo se područje Dalmacije, a epicentar je bio 17 kilometara od Posedarja, mjesta kod Zadra, na dubini od dva kilometra

'U 14:15 dogodio se sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenica potres magnitude 4.7. S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice', objavio je Seizmološki zavod.

Prema informacijama iz HGSS-a, koja na Paklenici ima svoju dežurnu ekipu, u NP Paklenici nema ozlijeđenih ni materijalne štete, osim manjih odrona.

U NP #Paklenica danas je zabilježen potres. Dežurni spašavatelji obišli su kanjon. Nema materijalne štete osim nekoliko manjih odrona, a srećom nema ni ozlijeđenih. #112 #earthquake#HGSS #volunteers pic.twitter.com/N7DEGh2emp

— Hrvatska GSS (@HrvatskaGSS) November 1, 2020

Map of felt reports received so far following the #earthquake M4.7 in Croatia 40 min ago pic.twitter.com/tsUTUUWO8n

— EMSC (@LastQuake) November 1, 2020

Tlo se treslo u dva navrata po desetak sekundi, a najviše se osjetilo na višim katovima stambenih zgrada gdje su padale stvari s polica, javlja Zadarski.hr.

Uh bas je sad potres dobro udrio u Zadru,osjetio sam da se sve trese

— Sasa (@salezd) November 1, 2020

Snažno podrhtavanje tla uznemirilo je dio građana koji su u strahu izašli ispred svojih stambenih zgrada.

Upravo #potres Zadar i okolica.
10-ak sec sigurno trajalo

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Frane Šarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.