OSLOBAĐANJE PODPAPUČKIH SELA: Pukovnik Sokol opisao što su zatekli nakon odlaska agresora

15.12.2021. 21:05:00

U organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata 2. bojne 132. brigade u srijedu, 15. prosinca u Čačincima se obilježava 30. obljetnica oslobođenja podpapučkih sela od srpskog agresora.

Program je započeo u 16 sati ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca, a u 17 sati u sali Iva 2 u Čačincima održan je i prigodan skup.

Petnaestog prosinca krenulo je oslobađanje podpapučkih sela, a tih povijesnih ratnih trenutaka prisjetio se ratni zamjenik zapovjednika 2. bojne 132. brigade pukovnik Goran Sokol.

“Odstupili su pod pritiskom i iza sebe ostavili zgarišta”

“Ulaskom u zimske mjesece agresorska vojska je bila primorana prijeći u defanzivu i redefinirati planove prodora prema zapadu. To je hrvatskom vodstvu omogućilo preuzimanje inicijative na bojištu što je na prostoru Bilogore i Papuka rezultiralo pokretanjem prvih ofenzivnih bojevnih djelovanja i akcija pod nazivima ‘Orkan’, ‘Otkos’ i ‘Papuk'”, kazao je Sokol.

“Pod našim pritiskom, neprijatelj odstupa iza sebe ostavljajući izmasakrirane mještane sela, zgarišta, ruševine, minska polja i ostatke naoružanja. Mi smo danas ponosni na sve što smo učinili za našu slobodnu Hrvatsku i zato danas posebno odajemo čast našim suborcima koji su za svetu nam Domovinu položili živote na njen oltar”, rekao je pukovnik Sokol.

Generalni pokrovitelj obljetnice je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.