Osmero uhićenih i ranije su bili na ispitivanju za ratne zločine

07.10.2020. 18:20:00

Neslužbeno se, prema iskazima Vukovarac iz 1991. godine, zna da su Negoslavci bili selo u koje su mnogi Vukovarci i drugo nesrpsko stanovništvo dovođeni 1991. Mnogi su u tom selu nestali ili su ubijeni

U Negoslavcima, selu udaljenom od Vukovara desetak kilometara, u šest ujutro započela su uhićenja po optužnici za ratne zločine 1991. na Ovčari. Osam stanovnika je uhićeno, potvrdio je načelnik općine, a tijekom uhićenja nije bilo otpora. 

Njihova imena znaju se od ranije, i prije su bili uhićivani i ispitivani zbog ratnih zločina, a sada je odlučeno da ih se uhiti ponovno. Iako na optužnicu za ratne zločine na Ovčari ima puno više osumnjičenih, onog trena kada su se zločini počeli istraživati, mnogi su pobjegli u zemlje gdje znaju da nikada neće biti isporučeni. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenja u Negoslavcima

Neslužbeno se, prema iskazima Vukovarac iz 1991. godine, zna da su Negoslavci bili selo u koje su mnogi Vukovarci i drugo nesrpsko stanovništvo dovođeni 1991. Mnogi su u tom selu nestali ili su ubijeni. 

U Negoslavcima su se nalazili i "privatni logori", odnosno kućni pritvori u koje su dovodili Hrvate i mučili ih, zlostavljali i ubijali. 

Prema iskazima, Negoslavci su u vrijeme okupacije imali negoslavački bataljun koji se sastojao od tri čete, svaku sa svojim zapovjednikom. Sve čete bile su prisutne na Ovčari, a svaka od njih imala je svoju ulogu. Jedni su dovodili, drugi mučili, treći ubijali... 

Uhićenja u Negoslavcima mogla bi donekle rasvijetliti događaje na Ovčari, donijeti istinu i pravdu onima koji su tamo izgubili svoje najmilije... 

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: Danijela Mikola/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.