Ostali smo bez još jednog kanadera! Gasio je požar kod Dubrovnika i naletio na pticu, prizemljen je

12.08.2022. 19:13:00

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći, pa su jutros na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage, izvijestila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica.

Uz lokalne snage požar će gasiti vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik, a Ministarstvo obrane na Twitteru je objavilo kako su na požarištu angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Međutim, kanader je naletio na pticu zbog čega je morao biti prizemljen u Dubrovniku, potvrdio je za RTL.hr Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjedni.

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran, uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.

Izvor: RTL.hr/PDN/Foto:Ilustracija/kanader

Izvorni autor: RTL.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.