‘OSVETIT ĆEMO KRV SVOJIH ĐEDOVA!’ Srpske dragovoljke iz Gline imale su svoj vod: Ovo je njihova zakletva

08.09.2022. 18:28:00

“Sloboda ili smrt za srpsku Krajinu”, rečenica je koju su nekoliko puta na zakletvi u Glini 1991. godine ponovile unovačene srpske žene iz Gline i Vrginmosta.

Unutar bataljuna, te je godine osnovan vod srpskih dragovoljki, a na samoj zakletvi zapovjednik je ponavljao:

Zakletva “na krvavoj zemlji đedova”

“Na toj krvavoj zemlji naših đedova one polažu tu zakletvu… Polažu osvetu za svoje đedove jer one pamte svoju istoriju. Te djevojke su pošle da osvete svoje đedove”, kazao je.

“Postojala je 42 formirana ženska jedinica iz 6. ličke i vi treba da nastavite njenu tradiciju i slavu. Vi ste prva kompletno ženska jedinica u ovome ratu. Isti neprijatelj koji je 41. godine ovdje klao, sada su se pojavila njihova djeca.  i znamo čiji je đed bio koljač, a njihova djeca sada nastavljaju.”

Otužni stražari iz Majskih poljana

Ovaj vrlo zanimljivi video donosi i priču o vodu srpskih dragovoljaca/stražara iz Majskih Poljana koji se pred srpskim oficirom predstavljaju imenom i prezimenom. Vrlo je uočljivo da su to sve redom bili stariji ljudi, pa tako jedan izjavljuje da ima 62 godine.

Cijeli događaj polaganja zakletve ženskog voda, popraćen je pokaznom taktičkom vježbom, blagoslovom popa i užičkim kolom…

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.