Otac Barbare Matić oslobođen optužbi: “Francuzi su mu se na kraju ispričali”

03.08.2024. 07:21:00

Boris Matić, otac hrvatske zlatne olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu nakon što je prijava protiv njega odbačena. Prijava, koja je stigla u četvrtak, odnosila se na optužbu da je nakon slavlja zbog Barbarine pobjede, prisilno poljubio jednu od volonterki na Olimpijskim igrama u Parizu.

Boris Matić, otac trofejne džudašice, pritvoren je pod sumnjom da je seksualno napao 24-godišnju volonterku na tribinama dvorane Champs-de-Mars, gdje se održavaju džudaška natjecanja.

Volonterka, zadužena za red na tribinama, prijavila je da ju je Matić prisilno poljubio u usta nakon što je Barbara Matić ostvarila pobjedu u četvrtfinalu. Šokirana njegovim ponašanjem, volonterka ga je odgurnula i odmah podnijela prijavu.

Pariško tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog seksualnog napada, ali je prijava sljedeći dan odbačena.

Obitelj Borisa Matića reagirala je na medijske navode o njegovom uhićenju, pojašnjavajući da se nije radilo o uhićenju, već o dobrovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniše Krajača.

Matić je proveo noć u pritvoru, a nakon saslušanja u petak pušten je uz odbačenu prijavu. Informaciju je potvrdio Siniša Krajač za Jutarnji list: “Boris Matić oslobođen je svih optužbi, što je najvažnije. Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema osnove za optužbe. Na kraju su se predstavnici francuske policije i sudstva ispričali za sve neugodnosti kroz koje je prošao.”

Krajač je dodao: “Postupak je započet i provedena je redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute.”

Izvor: PDN/Foto:Ludovic MARIN / AFP

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.