OTIŠAO BEZ POZDRAVA: Kopić se nije pozdravio sa igračima i suradnicima, otišao je na odmor i više se ne vraća u Dinamo.

27.04.2022. 11:20:00

Kao i Krznar prije njega, Kopić nije ostao u fotelji sportskog direktora, već je posve raskinuo ugovor s klubom
 
  

Sve se, zapravo, odigralo dosta brzo. Dinamo je izgubio u srijedu kasno navečer u Splitu (0:1), Željko Kopić s igračima se vratio u Zagreb i dalje kao njihov trener, zakazao im je trening u četvrtak u 17 sati. A u međuvremenu je postao bivši, na treningu se toga dana pojavio Ante Čačić. Krenula je nova priča, priprema za utakmicu u Velikoj Gorici, Željko Kopić pao je u zaborav, u tom filmskom scenariju nije se čak došao niti pozdraviti s igračima i suradnicima.

Potom je uzeo predah od nogometa, otišao s obitelji na odmor, malo pročistiti glavu i riješiti se stresa, a kako čujemo, u Dinamo se više neće vraćati.

Naime, tko je zaboravio, Kopić je do odlaska, paralelno s trenerskom, obavljao i funkciju sportskog direktora, međutim, osim što je otišao s klupe, napustio je i tu drugu ulogu. Kao i Damir Krznar prije njega, Kopić nije ostao u fotelji sportskog direktora, već je posve raskinuo ugovor s maksimirskim klubom i svoju će trenersku sreću, kad se sve slegne, tražiti dalje od Dinama. Osim ako se ne dogodi neki preokret pa se, kao uostalom i Krznar, ipak vrati u Maksimir u nekoj novoj "roli".

No, zasad ta mogućnost nije na vidiku, Željko Kopić je u samo nekoliko mjeseci ostao bez sve tri najvažnije funkcije u Dinamu. Prvo je s mjesta šefa škole sjeo na klupu, postao istovremeno i sportski direktor, za to vrijeme šefom škole postao je Tomislav ButinaAnte Čačić postao je novi trener, a fotelja sportskog direktora i dalje je upražnjena, Dinamo u ovom trenutku nema čovjeka na tom mjestu!

Po svemu sudeći, tako bi moglo i ostati sve do kraja sezone jer u Maksimiru trenutačno ne žure u potrazi za Kopićevim nasljednikom u uredu sportskog direktora. Tko bi uopće mogao postati novi "šef struke"? Dojma smo da u svojim redovima Dinamo trenutno nema osobu koja kandidira za taj zadatak, Zoran Mamić, Damir Krznar i Željko Kopić u kratkom su se periodu izrotirali i otišli, svatko svojim putem. Jedna je mogućnost da će sportski direktor postati netko izvana, kao što je lani bio pokušaj s Romeom Jozakom.

On je, praktički, već počeo raditi i slagati novo "stablo" Dinamova sportskog sektora, no na kraju ipak nije potpisao ugovor jer mu ruke nisu bile odriješene onoliko koliko je on želio. Imaju li u Maksimiru nekog takvog opet u rukavu ili će, možda, ulogu sportskog direktora ponovno obavljati trener, tkogod on bio u novoj sezoni? U svakom slučaju, zasad u Dinamu ne brzaju, prioritet je osvojiti/potvrditi naslov prvaka, a tek će onda ionako na red doći poslovi iz domene sportskog direktora, premda, nisu niti Kopić, niti Krznar baš sasvim sami radili taj posao, znamo da je to u Maksimiru "timski rad".

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.