OTIŠAO JE 'BOLE': U 56. godini preminuo vukovarski heroj Boško Vukušić

07.11.2021. 15:34:00

POČIVAO U MIRU

U subotu, 6. studenog, u 56. godini preminuo je Boško Vukušić, jedan od heroja obrane Vukovara gdje dva puta bio ranjen. 

Rođen je 14. rujna 1966., živio je u Borovu Naselju, a kasnije u Zagrebu. Bio je pripadnik "Žutih mrava", odreda koji je branio Vukovar. Oni su uz "Pustinjske štakore" činili odrede koji su išli na one zadatke u koje se gotovo nitko drugi nije usudio ići.

Vijest o preranom odlasku prenio je Tomislav Orešković, također pripadnik "Žutih mrava", a njegovu objavu s društvenih mreža prenosimo u cijelosti.

"Sve mislim da to nije 'otišao' naš Bole. Jednostavno mi to nije prihvatljivo.

Nedugo smo Bole, Mikula i ja išli iz Zagreba na našu Trpinjsku. Na samom početku je bilo smijeha, auto se zaključao, a ključ naravno - u autu. Nazočili smo otkrivanju spomenika poginulim suborcima, podružili se s Marinom MrđenomZlatanom Bašićem, Ćuranom, Čamcom...

Dogovorili se vidjeti 17.11., jer to radimo unazad nekoliko godina zahvaljujući inicijatoru Zlatanu.

Boško Vukušić Bole, 14.09.1966.-06.11.2021. bio je pripadnik Žutih mrava,  dva puta ranjen.

Svi koji su poznavali Boleta znaju o koliko je hrabar  bio u ratu, te isto tako kako je znao biti uvijek dobro raspoložen i nasmijan te spreman pomoći prije i poslije rata.

Dragi Bole, počivaj u miru Božjem", napisao je Orešković svom preminulom prijatelju i suborcu.

Od Vukušića su se oprostili i iz Hrvatskog nogometnog saveza te iz Zagrebačkog nogometnog saveza.

"Vukušić je u desetogodišnjem razdoblju bio pomoćni sudac na Prvoj HNL (2001./02. - 2010./11.) i pritom odsudio 119 prvenstvenih i 25 kup utakmica. Po završetku aktivne sudačke karijere obnašao je funkciju kontrolora na Drugoj HNL. Rodom iz Borovog Naselja bio je sudionik Domovinskog rata i kao vukovarski branitelj ranjen u obrani grada heroja.

Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Boška Vukušića zbog ovog nenadoknadivog gubitka", objavio je HNS. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:HNS

Izvorni autor: rk/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.