Otkrivaju se masovne grobnice, ali ne i krivci za strašnu sudbinu nevinih Hrvata

23.11.2019. 18:02:00

U Maloj Solini pokraj Gline otkrivena je još jedna masovna grobnica. Riječ je o selu koje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu izgubilo brojne svoje mještane.

Ova masovna grobnica će nas trajno podsjećati na zločine Srba, Crnogoraca, domaćih izdajica, odnosno sve one koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku.

U tom selu je tijekom Domovinskoga rata ubijeno 36 osoba, od kojih šest hrvatskih branitelja, a ostalo su civili. Najveći broj je ubijen potkraj 1991. u svojim kućama, samo zato što su bili Hrvati
S područja Male Soline još je nepoznata sudbina 13 osoba.

Inače, dosad je u Hrvatskoj pronađeno 150 masovnih grobnica, iz kojih su ekshumirani posmrtni ostaci 2162 osobe, od koji je identificirano 1949 osoba, dok su neidentificirani ostaci još 213 osoba. Republika Hrvatska još uvijek traga za 1468 nestalih te 404 smrtno stradalih osoba za koje je nepoznato mjesto ukopa, što ukupno čini 1872 nepoznatu sudbinu nestalih osoba iz Domovinskoga rata – istaknuli su u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

– Masovne grobnice svjedoče o strašnim zločinima nad Hrvatima – rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Tijekom velikosrpske agresije samo u Sisačko-moslavačkoj županiji spaljeno je 36 sela, te dosad otkriveno 44 masovne grobnice.
Međutim, i prigodom tužnog otkrivanja masovne grobnice u Maloj Solini ponovno se postavilo pitanje: gdje su odgovorni, zašto ni jedan ratni zločinac nije priveden, kada će srpski i ini agresori odgovarati, platiti ratnu odštetu…?

Na ta i slična pitanja nažalost nema odgovora.
Razni vučići i pupovci i dalje tvrde da nije bilo agresije, što nije ništa drugo nego zataškavanje zločina.

I 28 godina od početka srpske agresije „nitko“ ništa ne zna o strašnim zločinima nad nevinim Hrvatima, pa nam stoga jedino preostaje pitanje: gdje će se otkriti slijedeća masovna grobnica, od kojih su neke vjerujte i u Srbiji (i koje nikada nećemo otkriti)?!

Mladen Pavković

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.