Otkriven identitet osumnjičenog za pokušaj ubojstva kod Klisa, radi se o poznatom nasilniku

13.04.2021. 10:14:00

Branko Mijatović (32) ustrijeljen je u glavu te nakon toga izbačen iz auta pored tunela

U mjestu Cista Provo u prvim satima utorka uhićen je 30-godišnji Sandro Firić, koji se trenutačno nalazi na ispitivanju u policiji zajedno s Hrvojem Ninčevićem. Ispituje ih se oko okolnosti ranjavanja u glavu 32-godišnjeg Branka Mijatovića koji je nakon toga izbačen iz automobila na staroj kliškoj cesti pored tunela, a policija je o tome dobila dojavu od jedne ženske osobe u ponedjeljak u 23 sata, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je odmah nakon toga krenula put Konjskoga, gdje se nalazi Firićeva kuća, a tragala je za automobilom njegove cure (u pitanju je sivi Smart), ali bez uspjeha, da bi se nekoliko sati poslije uhićenje odvilo na skroz drugom kraju županije pa se postavlja opravdano pitanje je li Firić htio pobjeći u Hercegovinu.

Policija traži i Firićevu djevojku koja je vlasnica spornog automobila, a koji se sad nalazi na parkirnom prostoru policijske uprave okružen trakama.

Firić navodno nije bio u lošim odnosima s ranjenim pa se ispituje i okolnost je li do ranjavanja došlo možda i slučajno ili su se između njih odnosi pogoršali te je u pitanju neka neriješena priča vezana za neke njihove međusobne poslovne odnose, piše Slobodna Dalmacija.

Sandro Firić je sa svojim pokojnim bratom Antom 2014. godine bio uhićen jer je na Hvaru u objektu Marinero izudarao pokojnog vlasnika Franu Žuvelu.

Inače, njegov brat Ante sudjelovao je u neredima na utakmici Partizana i Crvene zvezde nakon čega je izdržavao zatvorsku kaznu u Srbiji. Poslije je poginuo dok je pretrčavao autocestu kod Ivanić Grada.

Koji su motivi ove priče, znat će se tijekom dana. Ranjeni je, doznaje se, trebao ići na izdržavanje zatvorske kazne za speed koji je policija kod njega pronašla, a je li se skrivao od odlaska u ćeliju ne javljajući se na pozive, otkrit će kriminalistička istraga.

Izvor: jutarnji.hr/Foto: Ilustracija/Goran Mehkek/CROPIX

Izvorni autor: Marko Didić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.