OVJETNICA BIVŠEG DRŽAVNOG ODVJETNIKA: ‘Netočno je ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, dužnost je preuzela krajem veljače’

07.12.2021. 12:35:00

Bivši glavni državni odvjetnik, Dražen Jelenić i njegova odvjetnica Vesna Alaburić komentirali su aferu Softver.

Ispalo je da je u DORH-u 16. veljače donesena odluka o aferi Softver, a Jelenić je rekao da je rezultate nadzora čitao u vidu priopćenja.

“Meni unazad godinu ili skoro dvije godine nisu dostupni ni spisi, a unazad sedam mjeseci ni informacije. Nemam razloga ne vjerovati da ono što je priopćeno nije točno. Iz toga ispada da je odluka USKOK-a donesena u siječnju i da je o tome obaviješteno Državno odvjetništvo, mislim, 12. veljače. Ja se ne sjećam te obavijesti, moram priznati, ali kad sam pogledao u svoj kalendar iz tog doba, utvrdio sam da sam za 18. veljače imao zakazan ili dogovoren sastanak kako bi se to izvješće raspravilo, no zbog okolnosti koje su izvan moje volje nastupile upravo tog 18. veljače ujutro, a 19. veljače sam podnio ostavku, taj sastanak nikad nije održan. Pri čemu, koliko sam vidio, izvješće je podneseno temeljem članka 74. stavak 1 Zakona o Državnom odvjetništvu, a zakon kaže da se takva izvješća podnose u odnosu na provedene radnje i namjeravane radnje”, rekao je Jelenić za N1.

Nije želio komentirati situaciju oko glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Njegova odvjetnica, Vesna Alaburić je kazala: “Samo da kažem da je potpuno netočno ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, da je u svibnju preuzela dužnost, to je netočno, zato što je ona kao prva zamjenica Dražena Jelenića preuzela dužnost kao vršiteljica dužnosti u trenutku kad je Dražen Jelenić bio razriješen dužnosti, što znači krajem veljače prošle godine.”

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.