PANTOVČAKU PREKIPJELO ZBOG PRIČE O RADIKALIMA! Stigla žestoka packa HDZ-ovcima: ‘Kapulica je veća ugroza od navodnih paramilitarnih skupina’

16.09.2022. 20:18:00

Iz Ureda predsjednika reagirali su na izjau Marija Kapulice, HDZ-ovog člana saborskog Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je rekao da “Zoran Milanović ili nije razumio ili manipulira izvješćem SOA-e”.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

“Mario Kapulica, zloupotrebljavajući svoje mjesto u saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, odlučio je danas sebi dati na važnosti i javno tumačiti dokumente dostavljene Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. A čini to s jednim razlogom, samo da potvrdi ono što govori njegov šef, predsjednik Vlade Plenković.

Prozvao je pri tome i Predsjednika Republike koji je ranije pozvao na oprez u javnom tumačenju tema od nacionalne sigurnosti. Jer, ako navodne ugroze te vrste postoje, onda su one tema za ozbiljne razgovore na državnim tijelima zaduženim za brigu o nacionalnoj sigurnosti, kao što je VNS. Kapulica javno tumači navodne dokumente kojima, bude li ih, raspolagati mogu samo državne institucije zadužene za brigu o nacionalnoj sigurnosti. On svojim diletantskim javnim istupima zapravo ugrožava eventualno postupanje državnih institucija, što je već dovoljan razlog da se otvori pitanje njegovog izbacivanja iz tog Odbora.

Takvim političkim diletantima, ako već po HDZ-ovoj stranačkoj inerciji i dospiju u Hrvatski sabor, jedino mjesto može biti u odboru za ulizivanje i prikrivanje korupcije i kriminala. Sjedenjem u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Kapulica je direktna ugroza nacionalnoj sigurnosti, veća od bilo kojih navodnih paramilitarnih skupina”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić.

Ranija izjava Kapulice

Podsjetimo, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica (HDZ) rekao je da nema ničeg disonantnog između izvješća SOA-e i onoga što je rekao premijer Plenković, poručivši kako predsjednik Milanović to izvješće nije razumio ili njime svjesno manipulira.

Osvrćući se na Milanovićeve izjave vezane uz izvješće SOA-e, Kapulica je rekao da Milanović to izvješće ili nije pročitao, ili ga nije razumio, ili svjesno njime manipulira.

“Meni je jasno da je Zoranu Milanoviću teško iz njegove pozicije pozvati na smirivanje tenzija u društvu i upozoriti na realne opasnosti govora mržnje i radikalizacije, kada on često sam u javni prostor unosi teme i način govora koji podižu tenzije u društvu i ide na najniže strasti”, kazao je Kapulica.

Dodao je da može razumjeti da oni koji nemaju uvid i nisu izravno odgovorni za ustavno-pravni poredak i demokraciju u Hrvatskoj te sigurnost svih građana politiziraju ovu temu.”Ali oni koji imaju odgovornost, uvid i znanje o svemu što se događa, tako ne bi smjeli komunicirati”, poručio je Kapulica. Ipak, istaknuo je da građani mogu biti sigurni jer država i svi zaduženi za njihovu sigurnost odgovorno i kvalitetno rade svoj posao.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: N.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.