Pavković školi darovao svoje knjige

29.09.2023. 07:05:00

Za knjižnicu Osnovne škole Legrad, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) i novinar i književnik Mladen Pavković, darovao je oko pedesetak svojih knjiga, pretežno o hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države.

  • Većina ovih knjiga, koje sam objavio od 1991., do danas, obuhvaćaju događaje i životopise stradalih branitelja u Domovinskome ratu, od policije do slavne 117. brigade Hrvatske vojske, gdje sam uostalom i prvi u Hrvatskoj osnovao i vodio „Gardist“, prve ratne novine. Djeca u školi uče hrvatsku povijest, ali premalo o onome što se događalo na njihovu području. Međutim, škola u Legradu je jedna od poznatijih u Koprivničko-križevačkoj županiji, koja ne zaboravlja one koji su bili prvi kad je trebalo – kazao je Pavković.

S obzirom da su ovom činu bili nazočni i hrvatski branitelji iz ovog mjesta, pao je i dogovor da zajedno predlože Općini Legrad da se u njihovu središnjem parku podigne i spomen obilježje za sve poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Milan Pišković/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.