Pavliček: Očekujemo od Porfirija da se pokloni žrtvama Ovčare

11.10.2022. 14:19:00

Predsjednik Hrvatskih suverenista, saborski zastupnik Marijan Pavliček poručio je u utorak kako od srpskog patrijarha Porfirija, koji u Vukovar dolazi ovog vikenda kako bi posvetio obnovljenu pravoslavnu crkvu sv. Nikolaja, traži da ode na Ovčaru i ondje se pokloni žrtvama.

“Očekujemo od patrijarha da u duhu ekumenizma i istinskog kršćanstva otiđe pokloniti se žrtvama Ovčare, nevino ubijenima nakon okupacije Vukovara. Bio bi to maleni korak za partijarha, ali veliki korak za buduće odnose Hrvata i Srba u Vukovaru te odnose između Hrvatske i Srbije”, rekao je Marijan Pavliček na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Također je poručio kako očekuje da se patrijarh Porfirije u Vukovaru ogradi od odlikovanja koje je “jedna eparhija Srpske pravoslavne crkve dala ratnom zločincu Vojislavu Šešelju u srpnju ove godine”.

“Upravo su Šešeljeve četničke horde 1991. godine palile, pljačkale i ubijale na području grada Vukovara. Mislim da je to najmanje što se očekuje od patrijarha Porfirija”, dodao je Pavliček.

Istaknuo je kako je datum dolaska patrijarha Profirija u Vukovar u najmanju ruku poprilično nespretno odabran jer se 16. listopada, kada bi trebao boraviti u tom gradu, Vukovarci prisjećaju pogibije generala Blage Zadre u Domovinskom ratu.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:nacionalno

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.