Penava: Ono što je Pupovac napravio je bila provokacija, baca vijenac srpskim žrtvama

18.11.2022. 12:06:00

GRADONAČELNIK Vukovara Ivan Penava (Domovinski pokret) je, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, nekažnjavanje ratnog zločina koji je počinila JNA u tom gradu u Domovinskom ratu nazvao izdajom hrvatskih pravosudnih institucija.

"Tko nije u ovoj državi vidio tenkove kako idu ulicama Beograda prema Vukovaru, tko nije gledao avione kako nadlijeću i artiljeriju kako tuče iz okruženja Vukovara", upitao je Penava u izjavi novinarima te ustvrdio da su svi građani to vidjeli, da se zna tko su bili zapovjednici - jedino to hrvatsko pravosuđe i institucije ne znaju.

"To je njihova sramota i sramota svih nas i to je neopisivo i neobjašnjivo. Jedina riječ koju mogu reći, a da ne budem prost, jest - izdaja", rekao je Penava. Treba skinuti sve rukavice, poručio je i upitao kako se može reći da generalštab JNA nije odgovarao za zločine, unatoč pisanim zapovijedima i svim videosnimkama.

Penava: Ono što je Pupovac jučer napravio je bila provokacija

Penava je ponovio i stajalište Domovinskog pokreta da je jučerašnje odavanje počasti Milorada Pupovca (SDSS) žrtvama Vukovara - bila provokacija. 

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i saborski zastupnik Milorad Pupovac u Vukovaru je dan prije obljetnice pada grada odao počast nedužnim vukovarskim žrtvama, poručivši kako griješe oni koji misle da je loše odati poštovanje svim žrtvama u Vukovaru. Penava pak danas ocjenjuje da je Pupovac došao baciti vijenac u Dunav - srpskim žrtvama Vukovara.

"Da bacate vijenac i odajete počast srpskim žrtvama - znamo koja je konotacija te poruke. Ne možete biti dobrodošli 17. studenoga i provocirati jer se u Vukovaru ništa nije dogodilo na taj dan po pitanju bilo kakvih civila, osim onih koji su bili zatvoreni u okupirani grad, koji su stradavali od velikosrpskih i četničkih granata i metaka", poručio je Penava.

Penava je rekao i kako mu je drago što su danas u Vukovar došli ljudi iz cijele Hrvatske, BiH i dijaspore te će po tko zna koji put masovno u miru i dostojanstveno odati pijetet ljudima kojih više nema i koji su dali sebe kako bismo mi danas živjeli u demokratskoj Hrvatskoj, bili slobodni za svoja promišljanja i različitosti.  

Izvor: index.hr

Izvorni autor: index.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.