Penava pozvao Plenkovića i Vladu da podnesu ostavke: ‘Vi kradete u milijardama – od zadnje do prve razine!’

29.08.2022. 19:24:00

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na konferenciji za medije osvrnuo se na, kako kaže, kontinuiranu megapljačku nad hrvatskim narodom i hrvatskom državom koju provodi Vlada Andreja Plenkovića. Penava smatra kako su omjeri ove pljačke zaprepašćujući te da je maliciozno i bahato zamračiti milijardu na ovakav način, a uzrok tomu je, smatra, mentalni sklop vladajućih koji je na tragu izjave premijera Plenkovića: – ”Mogu kako hoću i pri tome mi nitko ne može ništa!”.

”Kada netko dobiva plin po 19 eura, a prodaje ga za 210 eura za mene je to ratni zločin, naravno u domeni ratnog profiterstva. Dragi građani, to vam je polovina Pelješkog mosta, to je iznos koji, na današnji broj umirovljenika u državi znači da je svakom umirovljeniku uzeto 1000 kuna od strane tog gospodina, koji je zajedno sa direktoricom PIS-a član Hrvatske demokratske zajednice. To je iznos prema kojem je, po današnjim podacima novorođene djece u Hrvatskoj, svako od njih ostalo bez 27.000 kuna koje su kriminalci i lopovi izvukli iz njihovih džepova ugrozivši njihovu budućnost. Ako se osvrnemo na zrakoplove i vojsku to su dva nova američka F35 na hrvatskom nebu”, jasan je bio Penava.

Možete li zamisliti kako bi Hrvatska izgledala bez Vlade Andreja Plenkovića?!

Penava smatra kako je uzrok svemu činjenica da je to stranka koja ima pravomoćnu presudu od koje je predsjednik HDZ-a i predsjednik hrvatske Vlade pere ruke uz frazu ‘to je neki drugi HDZ, ne njegov HDZ’.

”Govorimo o milijardama kuna zamračenih i ukradenih ovom narodu i ovoj državi kroz razne afere od afere ‘Vjetroelektrane’ i gospođe Rimac, također članice HDZ-a, zatim afere ‘Software’ HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac, osobe koju je isključivo gurao, štitio i dan-danas štiti Andrej Plenković, nakon toga afera ‘Janaf’ gdje su bili potrebni uređaji za brojanje ukradenog novca, afera ‘Poticaji’ u režiji HDZ-a i SDSS-a, kojoj su kumovali potpredsjednik Vlade g. Milošević i ministar Horvat”, podsjetio je Penava.

 

Penava je pozvao sve da se zapitaju kako bi Hrvatska danas izgledala bez Vlade Andreja Plenkovića i silnih afera koje broje milijarde kuna. Pozvao je da se zapitaju kakve bi bile mirovine, cijene plina, benzina, kakve bi avione imala hrvatska vojska te u kojim uvjetima bi odrastala hrvatska djeca.

”Ubola me vijest iz medija od neki dan o otpremnini direktora Zračne luke Dubrovnik koji je, eto slučajno, brat Dubravke Šuice, a zamjenik je rođeni bratžene Andreja Plenkovića. Ukoliko i dalje mislite da se u ovoj državi slučajno događaju stvari, samo u Vukovaru ili Vinkovcima, imali smo prilike vidjeti što su lokalni šerifi tamo napravili”, izjavio je Penava te zaključio:

”Volio bih da me bilo tko ospori, međutim neće jer su tvrdnje istinite. Gospodo, vi ne volite Hrvatsku! Hrvatska je bez vas moderna, napredna, jaka zemlja u kojoj ima dovoljno sredstava za sve. Zadovoljiti vas i vaše apetite ne može nitko! Vi kradete u milijardama i nema kraja! Od zadnje do prve razine! Jedino tko ostaje aboliran u ovoj priči je obično članstvo HDZ-a, ali gospodo i vama je vrijeme da otvorite oči. Ukopavate nam krvlju stvorenu zemlju. Andrej Plenković i njegova Vlada trebaju podnijeti ostavke momentalno!”.

Izvor: Narod.hr /Foto: narod.hr

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.