Penava: Vladina odluka je ogroman iskorak na vrlo osjetljivom terenu i u pravom smjeru

10.10.2019. 16:51:00

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako je odluka Vlade o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje “ogroman iskorak na vrlo osjetljivom i emotivno vrlo zahtjevnom terenu” te “iskorak u pravom smjeru”.

“Ne bih to komentirao na bazi dnevne poltike. Za mene je ovo toliko potreban iskorak koji smo inicirali i tražili iz Grada Vukovara, i njegovi začeci su u Vukovaru”, rekao je Penava.

“Po mojem dubokom uvjerenju, taj iskorak, u smislu očuvanja vrijednosti Domovinskog rata, radi toliko željeni i očekivani pomak u smislu učvršćivanja tih vrijednosti i obilježavanja Vukovara kao središnje točke u stvaranju Republike Hrvatske”, izjavio je Penava za HRT.

Podsjetio je kako smo nedavno svjedočili objavi podatka da je u Vukovaru poginulo 2717 branitelja, dragovoljaca i građana.
“To je točka pred kojom se moramo nakloniti jer nijedan naklon nije dovoljno dubok da iskažemo svoje poštovanje. Bez trunke dileme, ovo je iskorak u pravom smjeru”, ocijenio je Penava. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.