Petorica Vatrenih morat će pripaziti, Dalić bi Rusiju inače mogao dočekati s velikim problemima

10.11.2021. 11:25:00

U četvrtak ne prijeti samo protivnik, već i prevelika agresivnost naših nogometaša

Zlatko Dalić, logično, nabrijava svoje trupe prije sudara s malteškim sokolima, čineći sve da ne stanu u kakvu stupicu, koja bi "vatrene" mogla grdno stajati. Uzgred, međutim, mora biti itekako oprezan, jer u četvrtak ne prijeti samo protivnik, već i prevelika agresivnost.

Za sraz s Maltom, naime, zbog kartona neće biti Borne Barišića, ali to je trenutačno manja stavka, jer u taj će susret s jednim žutim kartonom (u kvalifikacijama svaka druga opomena nosi suspenziju) ući StanišićVlašićĆaleta-CarPerišić Brozović. U prijevodu, ako se netko od njih "zaigra", propustit će finalni ogled kvalifikacija s Rusijom na Poljudu. Pritom, važnost tih igrača uopće ne treba naglašavati.

Izbornik je uoči okupljanja u ponedjeljak jasno kazao da nema namjeru čuvati igrače, već će u pretposljednju dionicu ovih kvalifikacija krenuti s najboljim sastavom, eventualno čuvajući Luku Modrića, kojem je viroza iscrpila organizam, što znači da će većina gore spomenutih "u vatru". U sudaru s izabranom vrstom Devisa Mangie u Ta' Qaliju, "vatreni" će, dakle, morati paziti da ne - izgore. Jasno, pobjeda na Malti je imperativ, ali ako usput izgubimo nekoga od kvinteta Stanišić, Vlašić, Ćaleta-Car, Perišić, Brozović, konačni trijumf neće biti izgubljen, no bit će ga mnogo teže dohvatiti. Stoga - oprez!

Izvor: sportske.hr/Foto: hns-cff.hr

Izvorni autor: Tomislav Juranović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.