Pitali Pavličeka, Zekanovića i Grmoju što misle o Penavinom ulasku u DP, u jednom su se složili...

21.09.2021. 14:37:00

JE LI ODLUKA DOISTA OČEKIVANA?

Miroslav Škoro, bivši predsjednik Domovinskog pokreta, šokirao je javnost kada je kao iz vedra neba dao neopozivu ostavku na tu funciju. Nekoliko minuta nakon Škorine objave, oglasio se i DP na službenim stranicama navodeći kako Mario Radić postaje vršitelj dužnosti predsjednika DP-a. Sam Radić odmah je naglasio da neće biti predsjednik stranke, a potom su počela nagađanja tko će biti idealan kandidat za stranku.

Među kandidatima za potencijalnog novog predsjednika bila su razna imena. Od vukovarskog branitelja i zatočenika srbijanskih logora, zastupnika Stipe Mlinarića Ćipe do Zlatka Hasanbegovića i gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave.

Najveći favorit među njima je upravo Penava. No u svemu tome, postojao je i jedan problem koji je u ponedjeljak riješen. Na službenim stranicama Domovinskog pokreta objavljeno je kako je Penava postao član DP-a što znači da vukovarski gradonačelnik ulazi u borbu za predsjedničko mjesto u stranci koju je nekada vodio Miroslav Škoro, a koji je sada u Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista.

"Domovinski pokret s ponosom objavljuje da je gradonačelnik Vukovara i naš saborski zastupnik, Ivan Penava, od danas i službeno postao član stranke!

Kao i uvijek do sada, izborni pobjednik s tri osvojena gradonačelnička mandata i čovjek koji je nosio najuspješniju parlamentarnu listu DP-a, prepoznao je politički trenutak i svojim potpisom na pristupnicu Pokreta dao novi vjetar u leđa svim istinskim domoljubima koji vjeruju da je okupljanje i zajedništvo ključ uspjeha u stvaranju bolje Hrvatske.

Dobro nam došao, Ivane!", objavio je Domovinski pokret u ponedjeljak.

Portal Direktno kontaktirao je Marijana Pavličeka, zastupnika Hrvatskih suverenista, kako bi doznao što misli o Penavinoj odluci. Kaže da "ne bi išao u širinu" te da će "vrijeme pokazati svoje". 

Istog mišljenja je i Hrvoje Zekanović (HS). Govoreći o Penavinoj odluci, kratko je prokomentirao: "Vidjet ćemo". 

S obzirom na okolnosti, zbog situacije oko Miroslava Škore, Zekanovića smo upitali hoće li Suverenisti surađivati s Domovinskim pokretom. "Uvijek smo bili predvodnici ideje zajedništva u našem dijelu političkog spektra - i ostat ćemo", kratko je odgovorio.

Zekanović je najavio ujedinjenje više stranaka, odnosno spajanje stranaka u jednu jer "zajedništvo nema alternativu".

Nešto rječitiji bio je Mostov Nikola Grmoja koji kaže da je ta odluka "očekivana".

Sve je, dodaje, vodilo ka tome dodajući da nema "daljnjih komentara o tome jer je to njihov izbor".

Pitali smo ga i misli li da Penava, u slučaju da postane čelnik DP-a, može istovremeno voditi Vukovar i stranku. 

"Ne mogu to znati, vrijeme će pokazati", kratko je rekao dodajući kako je stranka u "velikim problemima i sukobima". Ističe kako je ružno da on kao član druge stranke komentira Penavine mogućnosti. 

"Ako članovi DP-a procijene da on to može, to je njihov izbor. Ružno je da se ja u to petljam", poručio je.

Zaključno, Grmoja je rekao da je Most na sve izbore izašao samostalno. "Najjača smo, zapravo, snaga od centra na desno tako da nema potrebe uopće razmišljati o tome da se nekome priključujemo. Netko se, eventualno, može priključiti nama, ali mi smo na sve izbore izašli samostalno - smatramo da je to najpoštenije", kazao je.

"Ne mislimo se baviti drugim političkim strankama, nego problemima hrvatskih građana. Na tom tragu - niti komentirati, a niti se radovati nečijoj nesreći i problemima. Nismo to činili do sada, nećemo ni dalje", zaključio je Nikola Grmoja u razgovoru za Direktno.

I dok svi smatraju da će vrijeme pokazati svoje, podsjetimo da je u ponedjeljak stigla i reakcija iz HDZ-a. 

Predsjednik Kluba zastupnika Branko Bačić informaciju o tome da je Ivan Penava i službeno postao član Domovinskog pokreta ocijenio je očekivanom s obzirom na sve što je Penava govorio i zastupao u proteklih mjesec dana.

"A o tome hoće li se kandidirati za predsjednika DP-a, to će se izjasniti on", dodao je.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH/Direktno.hr

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.