Plenković: "Čestitam Zoranu Milanović i želim mu uspjeha u radu. Surađivat ćemo u skladu ustavnih ovlasti i zakonskih propisa"

05.01.2020. 22:50:00

Rezultate predsjedničkih izbora te pobjedu Zorana Milanovića komentirao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

"Na kraju drugog izbornog kruga htio bih zahvaliti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na pet godina mandata i požrtvovnom radu na boljem pozicioniranju Hrvatske u svijetu dok je imala povjerenje hrvatskih birača. Hvala svima koji su radili na kampanji, dali su maksimalni napor i na tome im posebno zahvaljujem", rekao je Plenković.

Milanoviću je zaželio uspjeh u radu te najavio da će surađivati s njim, u skladu s ustavnim i zakonskim odredbama.

"Zahvaljujem i našim partnerskim strankama te građanima izvan RH koji su uvjerljivo dali podršku našoj kandidatkinji. Čestitam Zoranu Milanović i želim mu uspjeha u radu. Surađivat ćemo u skladu ustavnih ovlasti i zakonskih propisa", dodao je Plenković.

"Mi ćemo analizirati rezultate izbora i razloge zašto se dogodilo. Njih ima više. Kazao sam da je svaki glas desnije od centra otišao Milanoviću. Mi smo u tri i pol godine na čelu Vlade ostvariti ogromne stvari za Hrvatsku. Trudimo se svakog dana s maksimalnih entuzijazmom napraviti našim građanima život što bolji. 4,6 posto bilo je nevažećih listića, što je enormno. Da nije bilo tih poništenih listića, razlika bi možda bila u desetak tisuća glasova.

Škoro je izgovarao rečenice koje njemu pišu zastupnici Mosta ili kolumnisti pa to prepisuju u Saboru, pa na njegovim skupovima. To je njegov izbor i njegova odgovornost. Svi koji nisu zadovoljni politikom HDZ-a, to je njihovo stajalište. Mi smo našu politiku temeljili na vrijednostima domoljubnosti, demokršćanstva i nacionalnog interesa. Nitko ne posjeduje birače. Naši građani su pametni, mudri. Ne treba nasjedati na šarene laži. Ima puno toga".

Komentirao je moguće promjene u HDZ-u.

"Pa dobro, što se tiče volje i želje ljudi, ja poštujem svačiju želju. Tko god kaže da se želi kandidirati, neka se kandidira. Jako puno smo u tri i pol godine napravili za narod i zajednicu pa ćemo vidjeti. Je li HDZ odgovoran za poraz Kolinde Grabar-Kitarović? Pa je, slažem se da je HDZ odgovoran za poraz jer ima nikad veću zaposlenost, nikad veći gospodarski rast. HDZ ima 12 županija. Imalo je Vladu, ministre, predsjednicu... Zaista sam svim srcem učinio sve od prvog trenutka bez kalkulacija, bez ruke u džepu od prvog do zadnjeg dana, u interesu naše predsjednice", rekao je Plenković.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: Leo Buljan

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.