Plenković: Cijela naša politika je upravo suprotno od onoga što o nama govori oporba

27.03.2023. 19:33:00

NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a najavio sutrašnji posjet Sloveniji, a kazao je i kako je zadovoljan rejtingom stranke

U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a tom je prilikom izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, piše 24sata.

- Sutra ću biti u Sloveniji, imam sastanak s premijerom, govorit ćemo o odnosima Hrvatske i Slovenije - najavio je Plenković.

- Osvrnuli smo se i na ankete o rejtingu, ohrabrujući signali, visok stupanj povjerenja naših građana - kometirao je Plenković ankete.

Osvrnuo se i na Zakon o osobnim asistentima.

- O ovom zakonu se priča skoro 20 godina, kao što smo dosad u pogledu naknadana i za roditelje-njegovatelje i čitav niz drugih naknadana, pristupačnost, uključenost, stalno smo podizali naknade… Trentuno je broj ljudi koji su obuhvaćeni je oko 4000 ljudi, vrijednost je oko 150 milijuna kuna, sad se diže na 14.000, bit će alocirano 156 milijuna eura. Velika većina tih udruga je zadovoljna tim zakonom - rekao je Plenković.

- Naša politika je empatična, zbog toga se donose odluke da izdvajamo jako puno sredstava za ljude koji koji imaju tešku bolest za koju lijekovi dotad nisu bili uvršteni na listu HZZO - dodao je.

- Velika većina udruga je zadovoljna sa sadržajem zakona. Ako ima nekih pitanja, nekih ideja, to će se riješiti u zakonskoj proceduri - rekao je Plenković.

- Cijela naša politika je suprotna od onog što oporba govori - rekao je Plenković i dodao kako provode politiku koja je cjelovita i konzistentna.

Osvrnuo se na novi incident o curenju podataka.

- Mislim da je već danas dalo izjave ministarstvo financije o toj temi, donesen je zakonski okvir na razini EU. Mininstarstvo financija će sukladno postojećoj europskoj dirketivi predložiti okvir koji će se odnositi na bolju zaštitu dužnika - rekao je Plenković.

- Nadležna tijela moraju utvrditi kako se osobni podaci koriste, kako je došlo do curenja, zašto... Neka se očituju tijela koja su nadležna za to - zaključio je Plenković.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/YouTube

Izvorni autor: PDN/24sata/Sara Lea Čenić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.