Plenković danas čestitao Tomaševiću na pobjedi, dogovorio sastanak s njim i županima

04.06.2021. 17:09:00

Konačno su se čuli premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i novi zagrebački gradonačelnik, predsjednik stranke Možemo! Tomislav Tomašević. Sastanak premijera Plenkovića sa županima i gradonačelnikom Zagreba dogovoren je za utorak s početkom u 13 sati, doznaje RTL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se čuo s Tomislavom Tomašević i čestitao mu na pobjedi na izborima, doznaje RTL iz Ureda predsjednika Vlade.

Kako doznaje RTL, u utorak u 13 sati je sastanak premijera Plenkovića sa županima i gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

Glavne teme tog sastanka u utorak su okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade sa svim županijama i Gradom Zagrebom te daljnja dinamika procesa cijepljenja, kao i priprema za turističku sezonu.

Podsjetimo, Tomašević je jutros, nakon primopredaje izvršne vlasti, najavio da očekuje sastanak s premijerom Plenkovićem te ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem.

Tomašević je za HRT u utorak izjavio da mu Plenković, koliko mu je poznato, nije čestitao na pobjedi.

'Ali, premijer je najavio da on isto očekuje konstruktivnu suradnju, u interesu građana su neki projekti gdje mora doći do dobre suradnje između Vlade i Grada, tako da jedna od prvih stvari kada stupim na dužnost će biti upravo poziv predsjedniku Vlade da se sastanemo oko projekata kao što su dječja bolnica ‘Srebrnjak’, taj centar za translacijsku medicinu koji je najveći EU projekt u gradu Zagrebu', rekao je Tomašević za HRT.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: S. S.

Autor: