Plenković i Milanović se napokon složili oko jedne stvari: Pao je veliki dogovor

29.06.2024. 15:28:00

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović već su godinama u sukobu i rijetko pronalaze zajednički jezik. No, čini se da su postigli rijetki konsenzus oko imenovanja ravnatelja i zamjenika SOA-e.

Daniel Markić ostat će ravnatelj SOA-e još četiri godine, ali će dobiti zamjenika, što je bio uvjet predsjednika Milanovića za njegovo ponovno imenovanje. Prema informacijama Novog lista, ovim dogovorom će se riješiti pitanje vodstva SOA-e, budući da Markiću krajem sljedećeg tjedna ističe dvomjesečni mandat vršitelja dužnosti ravnatelja. Očekuje se da će uskoro biti objavljeno kako su Milanović i Plenković zajednički odlučili ponovo imenovati Markića i njegovog zamjenika.

SOA je osnovana 2006. spajanjem POA-e i OA-e, a Markić je četvrti ravnatelj te agencije. Iako zakon predviđa mjesto zamjenika ravnatelja, ono dosad nikad nije bilo popunjeno. Imenovanje ravnatelja je odgođeno nakon što je Milanović počeo preispitivati rad SOA-e u kontekstu Plenkovićeve odluke da imenuje Ivana Turudića za novog šefa DORH-a. Milanović je smatrao da je Markić trebao samoinicijativno izvijestiti premijera o susretima tadašnjeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu sa Zdravkom Mamićem kada je Turudić postao kandidat za glavnog državnog odvjetnika, što se nije dogodilo.

Izvor: PDN/Foto:Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.