PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ UPLELI DRŽAVNU ODVJETNICU U PREPUCAVANJA! Brzinom munje ona im poslala jasan odgovor

17.05.2022. 16:30:00

VRLO JASNA

Nakon što je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak rekao da je razgovarao s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek nakon što je Milanović DORH upitao što radi oko pogodovanja ministra obrane Marija Banožića. Milanović je danas taj potez nazvao protuustavnim.

Sada se oglasila i glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Hrvoj-Šipek koja je poručila da neće komentirati izjave niti Predsjednika Republike Hrvatske ni predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

“Uz naglasak na definiciju i položaj državnog odvjetništva prema Ustavu Republike Hrvatske i Zakonu o državnom odvjetništvu, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske u donošenju odluka ne podliježe pritisku izjava pojedinaca i medija već odluke donosi isključivo na temelju činjenica utvrđenih u zakonom propisanom postupku.

Odgovornost za izrečene izjave je na osobama koje ih govore i koje bi pritom trebale biti svjesne ustavne definicije i položaja državnog odvjetništva kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela.

U odnosu na postupanje u određenom predmetu, naglašavamo kako je sama podnositeljica kaznene prijave izvijestila javnost o podnošenju kaznene prijave protiv više osoba i o dopuni navedene prijave te o činjenici da nadležno državno odvjetništvo poduzima zakonom propisane radnje provjere navoda iz te kaznene prijave”, piše u priopćenju DORH-a.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: N1

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.