Plenković Milanovića nazvao prevarantom, kazao što misli o Jandrokovićevoj objavi fotografije u kupaćim gaćicama

13.05.2021. 15:45:00

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade dao je izjavu za medije, a odgovarao je na pitanja o Zoranu Milanoviću i Zlati Đurđević

Plenković se pohvalio dobrim makroekonomskim prognozama Europske komisije za Hrvatsku koje predviđaju rast BDP-a od preko pet posto.

Najavio je da bi već sutra mogli imati milijun građana cijepljenih prvom dozom. Pohvalio se i povratom poreza te isplatom covid dodatka za umirovljenike.

Na pitanje o priopćenju Vlade o programu Zlate Đurđević i komentaru predsjednika RH Zorana Milanovića da se Vlada nema što u to miješati.

'Ja ne znam što je prevarant danas govorio jer smo imali puno posla. Vlada je ključno tijeli izvršne vlasti koje se brine o pravosudnom sustavu. Osobito da odgovorimo na optužbe da ne govorimo istinu jer je optuživao ljude da ne čitaju programe. One nema prigovore u sadržajnom pogledu nego samo na činjenicu da smo se oglasili. On skače po preostalim džepićima SDP-a. Vlada ima puno pravo da komentira sve teme u političkom prostoru', kazao je.

 

Kaže da su se očitovali o njezinom programu jer imaju indicije da bi mogla biti imenovana od predsjednika RH te da se zato nisu referirali na programe drugih kandidata.

'Izbor sudaca nije nebitno pitanje. Milanović je krenuo u tezu o tome da će od njega predložena kandidatkinja biti ona koja će čistiti ribu od glave, a riba koja smrdi je pravosuđe. Onda je Grbin koji je danas izronio negdje u medijima, da ga baš briga za zakon. Predsjednik oporbene stranke koji je pravnik i koji kaže briga me za zakon, predsjednika koji krši proceduru i profesoricu prava koja je instrumentalizirana. Sve se ovo moglo i trebalo izbjeći.

Na pitanje je li primjereno da predsjednik Hrvatskog sabora objavljuje fotografiju u kupaćim gaćicama, kazao je: Bilo bi puno bolje da kukavice koje šute na verbalno nasilje koje Milanović provodi nad mnogim akterima, a šute. Ili da mediji koji bi kričali da ovo radi netko iz HDZ-a. Zamislite da ove salve koji idu prema komentatorima, neovinarima, medijskim kućama...Narativ koji ima u javnom prostoru je smišljen i ono što govori o drugima, govori o sebi samom. Bitno je da akteri u Hrvatskoj ne šute. Kao predsjednik se bavi verbalnim nasiljem i agitira za svoju bivšu stranku...Treba govoriti o srozavanju političke komunikacije', kazao je.

 

'Mislim da Gordan odgovara na provokacije u svom stilu. Očito je doživio salve uvreda koje idu prema njemu, malo sam pročitao tiradu, odgovorio je na način na koji je mislio da treba', istaknuo je Plenković o Jandrokoviću.

'Nije Vlada neka krava i eunuh pa da neće odgovoriti', kazao je Plenković na pitanju o nabavci borbenih aviona za što je Milanović rekao da čeka da se Vlada po tom pitanju oteli.

'Da mi pritanemo na verbalno divljaštvo i šutimo, to se neće dogoditi radi političke higijene. Ne može se netko izdavati na izborima kako normalan, a kasnije se ponašati kao da nije. Sve što se događa dolazi od njega', poručio je Plenković.

Kazao je da je program sutkinje Lane Peto Kujundžć puno konkretniji od programa Zlate Đurđević.

'Milanović ide za tim da imputira i radi pritisak na Vrhovni sud u jednom konkretnom predmetu, onom koji se odnosi na HDZ. Imputira da je pravosuđe devastirano u 90-tima. Valjda je pravosuđe prije 90-tih bilo fenomenalno. Koliko je puta spomenuo Šeksa. Želi staviti pritisak na suce Vrhovnog suda. Optužuje Tuđmanov HDZ-a iz 90-tih. To ne bi trebao raditi predsjednik. Bori se pritov vladajuće stranke. To nije prirodno.', dodao je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor: